Acasa Sport FC Petrolul Ploiești, liderul din Liga 2, a rămas fără sponsor

FC Petrolul Ploiești, liderul din Liga 2, a rămas fără sponsor

7 min read
0
0
201

Petrolul Ploiești, liderul clasamentului Ligii 2, a rămas fără cel mai important sponsor, după retragerea companiei Veolia, care a fost și principalul finanțator al clubului, până în aprilie 2021.

„Lupii galbeni” au pierdut partenerul finanţator după a treia ratare a promovării în Liga 1.

La începutul acestui an, Petrolul Ploiești, ocupanta primului loc în Liga 2, a lansat un apel către suporteri pentru strângerea de fonduri.

Mircea Dridea, una dintre legendele Petrolului, a anunțat că, din pensia sa, va sprijini echipa lunar, cu echivalentul a 100 de euro, timp de cel puțin un an.

„Compania Veolia a informat, astăzi, clubul Petrolul Ploiești că nu se va mai implica financiar pentru sprijinirea echipei de fotbal, așa cum a făcut-o în ultimii cinci ani.

În tot acest timp, în calitate de partener finanțator sau de sponsor, Veolia a contribuit la renașterea clubului atât de iubit de către ploieșteni.

Regretăm faptul că nu mai putem continua colaborarea cu Veolia și nu uităm că fără aportul companiei nu am fi ajuns ca echipa noastră să se lupte cu șanse reale la promovarea în prima ligă”, se arată într-un comunicat al Petrolului.

Petrolul a câștigat la “masa verde” primul meci din 2022, 3-0 cu Poli Timișoara, după ce instalația de nocturnă a arenei “Dan Păltinișanu” a cedat în timpul partidei.

Petrolul are un avans de șapte puncte față de Hermannstadt în fruntea clasamentului. În etapa cu numărul 18 din Liga 2, Petrolul joacă pe teren propriu cu FC Buzău, pe 5 martie, de la ora 17:30.

Veolia România a anunțat astăzi, 28 februarie 2022, printr-un comunicat de presă, că încheie definitiv parteneriatul cu Petrolul și că ”toate însemnele și elementele de promovare ale brandului companiei vor fi eliminate în totalitate de pe toate suporturile de comunicare ale clubului, inclusiv de pe echipamentele jucătorilor și spațiul stadionului”.

Îi lasă, în schimb, clubului autocarul, pe care se regăsește numele Veoliei.

Prin acest comunicat se subînțelege că discuțiile dintre firmă și club privind continuarea parteneriatului ca sponsor au eșuat. Asta după ce președintele echipei, Costel Lazăr, spunea săptămâna trecută, într-o conferință de presă premergătoare meciului de la Timișoara, că au fost discuții și că se așteaptă un răspuns.

Tot atunci, președintele Petrolului spunea că a primit asigurări din partea Veoliei că se va achita restanța din cei 500 de mii de euro promiși ca sponsorizare în prima parte a sezonului. Este vorba despre 125 de mii de euro, după cum afirma conducătorul, același care la la începutul anului declara că s-au încasat 500 de mii de euro până la acel moment, în decurusul celor 16 etape desfășurate.

”Mai avem ceva de încasat din contractul vechi, o sumă pe care am primit asigurări că o vom primi în cel mai scurt timp: 125 de mii de euro. Îi vom primi, 100 la sută”, a spus Lazăr, care a fost întrebat dacă este în discuție și o reînnoire a contractului cu compania unde ”director de țară” este Mădălin Mihailovici, un autodeclarat suporter al formației prahovene: ”Am discutat mai multe aspecte și în zilele următoare cred că vom avea și un răspuns concret.”

  • Renunțarea Veoliei la parteneriatul cu Petrolul poate fi privit și în contextul în care compania a anunțat în toamna trecută că va rezilia de la 31 martie 2022 contractul pentru alimentare cu energie termică şi apă caldă a municipiului Ploieşti, cu o lună şi jumătate mai devreme decât termenul la care ar fi expirat de la sine. Operatorul a invocat pierderile financiare substanţiale, alimentate de creşterile preţurilor la materie primă.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Asistentul medical de la Spitalul de Psihiatrie Voila, suspectat că a agresat sexual un pacient, arestat preventiv

Instanţa de judecată a emis, miercuri, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de …