Acasa Cultură Festivalul Concurs Național de Folclor „Cunună de Cântec Românesc”, ediția a VI-a

Festivalul Concurs Național de Folclor „Cunună de Cântec Românesc”, ediția a VI-a

6 min read
0
0
54
Astăzi, a debutat ediția a VI-a a Festivalului Concurs Național de Folclor „Cunună de Cântec Românesc”, eveniment organizat de Casa de Cultură „I.L.Caragiale” a Municipiului Ploiești și Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești.
Acesta se desfășura pe scena sălii ”Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, sâmbătă, 20. 11. 2021 (ora 10.00) – Concurs de interpretare secțiunea „Soliști vocali” și „Soliști intrumentiști” și duminică, 21.11.2021, (ora 18.00 Gala Laureatilor).
Ediția din acest an se va încheia cu un concert sustinut de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” alături de solistii săi – Gigi Stoica, Traian Frîncu, Adriana Deaconu, Gelu Voicu și Violeta Barac Visarion. Invitați sunt solista Antonia Cernat si Ansamblul de dansuri „Doina Prahovei”, coordonat de coregraful Marian Marinică.
ATENȚIE! În contextul cresterii incindenței cazurilor de SARS-CoV-2, participarea la concertele Filarmonicii este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr.55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenti) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-folcloric-21…/
Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/
Detalii și rezervări la numărul de telefon +40 726 203 744.
În urma preselecției s-au calificat în finala concursului la ambele secțiuni 21 de concurenți din zone diferite ale țării: Prahova, Ilfov, Harghita, Brăila, Galați, Giurgiu, Dolj, București, Alba și Olt.
Juriul este alcătuit din Ileana Vieru – Realizator de emisiuni la Radio România (Președinte juriu), prof. Maria Tanase Marin – etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la TVR, dr. Nicolae Vicol – cantautor și mentor formator în muzică la Casa de Cultură ,,Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, cărora li de alătură artiștii Gelu Voicu și Traian Frîncu, precum și dirijorul orchestrei Populare Facăra Prahovei, violonistul Marian Dovîncă.
Concursul se desfășoară pe două secțiuni „Soliști vocali” și „Soliști instrumentiști”, fiind destinat interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară. Participă soliști vocali și soliști instrumentiști amatori, având vârsta cuprinsă între 11– 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor concursului, cu o ținută scenică adecvată şi o vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.
Abonați-vă la #Newsletter pentru a primi din timp informații despre fiecare concert al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/contact/newsletter/
Vă invităm să susțineți excelența! Ajutați Filarmonica ploieșteană prin donaţii, aici: https://mpy.ro/84s9h3er
You too can support excellence! Help the Ploiesti Philharmonic through donations: https://mpy.ro/84s9h3er
Pentru a viziona mai multe concerte vă invităm să accesați https://virtualconcerthall.ro/
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…