Acasa Cultură Festivalul de artă stradală pentru copii și tineret „Ploiești – Magie, Feerie și Povești”

Festivalul de artă stradală pentru copii și tineret „Ploiești – Magie, Feerie și Povești”

6 min read
0
0
1,280

Primăria Municipiului Ploiești vă invită la cea de-a treia ediție a Festivalului de artă stradală pentru copii și tineret „Ploiești – Magie, Feerie și Povești”, manifestare cultural artistică ce se va desfășura în perioada 23-25 septembrie în Centrul Civic.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 23 septembrie a.c., începând cu ora 17.30, cu o paradă a artiștilor pe catalige, statui vivante, păpuși gigant, personaje din spectacole de teatru pentru copii, fanfară.

Începând cu ora 18.00, vor urca pe scenă actorii teatrului Arlechino din Brașov cu spectacolul „Ridichea Uriașă”. De la ora 19.00, Compania de Teatru C.R.E.A.S. București va juca pentru micii ploieșteni piesa de teatru „Rapunzel”, iar de la ora 20.00, actorii Teatrului „Ciufulici” Ploiești vor prezenta spectacolul „Motanul Încălțat”.

Prima zi a festivalului se va încheia cu trei concerte susținute, începând cu ora 21.00, de Lidia Buble, Ruby și Carla’s Dreams.

Pentru ziua de sâmbătă, 24 septembrie 2016, sunt pregătite multe surprize pentru copii, atât în Centrul Civic, cât și la Turnul de Parașutiști de la Sala Sporturilor.

La Turnul de Parașutiști, începând cu ora 11.00, va avea loc deschiderea evenimentului Ploiești Horse Show, un spectacol ecvestru, un show de poveste dedicat copiilor, organizat în parteneriat cu Equestrian Adventures si Clubul De Echitatie WesternDream. În cadrul evenimentului va fi organizată o lecție deschisă cu copiii din public.

Între orele 11.00-13.00 și 14.00-16.00 copii se vor putea plimba cu caii, iar show Ecvestru va începe la ora 16.15 cu demonstrație de dresaj pe muzică ambientală, demonstrație de sărituri peste obstacole, lecție deschisă cu întrebări și răspunsuri, tur de onoare la finalul evenimentului sub acordurile Marșului lui Radetzky. Demostrațiile vor fi susținute de sportivii clubului sub atenta îndrumare a antrenorilor atestați de Federația Ecvestră Română.

În Centrul Civic, cu începere de la ora 10.00, cei mici vor putea participa la diferite ateliere de îndemânare, modelaj de baloane și pictură, în corturile special amenajate, iar pe scenă, între orele 10.00-13.00, vor avea loc spectacole de teatru pentru copii: „Mărioara și Vasilache” — Antemir Company, „Capra cu trei iezi” — Teatrul Țăndărică București, „Prichindel” — Compania Mora Eduteiment.

După amiază, spectacolele de teatru pentru copii vor începe la ora 17.00: „Frumoasa din pădurea adormită” — Compania de Teatru C.R.E.A.S. București, „Dănilă Prepeleac” — Teatrul Ciufulici Ploiești, „Rolling Stone și Taraful 10 Afori” — Compania de teatru Puranima București.

Seara de sâmbătă se va finaliza cu două concerte de execepție: „Mozart Rock” — un proiect muzical realizat în colaborare de Dan Helciug, Paula Seling și artiștii Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, și concertul trupei Holograf. Între cele două concerte, ploieștenii vor putea asista la spectaculoase jonglerii cu foc.

A treia zi de festival va începe duminică, 25 septembrie 2016, la ora 10.00, cu atelierele pentru copii și cu spectacolele : „D’ale lui Păcală” — Teatrul Ciufulici Ploiești, „Till” — Teatrul Tony Bulandra Târgoviște și „Prichindel”—Compania Mora Eduteiment” București.

Programul de după-amiază va începe la ora 17.00 cu spectacolul de teatru de revistă pentru copii „Făt Frumos când era mic” al trupei Dia-Fun și se va încheia cu piesa de teatru „Cântăreții din Bremen”, jucată de actorii ploieșteni ai Teatrului „Ciufulici”.

Ca în fiecare an, și cea de-a treia ediție a Festivalului de arta stradală pentru copii și tineret „Ploiesti — Magie, Feerie și Povești” se va încheia Colorând văzduhul cu dorințe în jurul orei 19.00, prin lansarea baloanelor cu heliu de către copii.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sondaje de opinie la alegerile locale în mai multe orașe din Țară, inclusiv la Ploiești

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamen…