Acasa Economic Fiica principalului acţionar al Dedeman, Karina Pavăl, de 24 de ani, numită administrator al companiei Conpet

Fiica principalului acţionar al Dedeman, Karina Pavăl, de 24 de ani, numită administrator al companiei Conpet

4 min read
0
0
365

Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti are un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri aleşi prin vot cumulativ. Indemnizaţia fixă lunară brută a administratorilor este de 13.022 lei, potrivit unui raport publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Conpet i-au ales în şedinţa de miercuri pe următorii membri componenţi ai Consiliului de Administraţie prin aplicarea metodei votului cumulativ: Constantin Ciprian Iacob, Claudiu Aurelian Popa, Florin Daniel Gavrilă, Mihai Adrian Albulescu, Cristian Florin Gheorghe, Darius Dumitru Meşca şi Karina Pavăl.

Karina Pavăl, în vârstă de 24 de ani, este fiica lui Dragoş Pavăl, principalul acţionar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România. Aceasta a fost propusă în board chiar de către Dedeman, acţionar minoritar al Conpet.

”Sunt consideraţi revocaţi următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Stan Olteanu Manuela Petronela, Văduva Constantin, Matei Ion Cristian, Ilaşi Liviu. Aceştia nu au fost reconfirmaţi ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecinţă la data prezentei AGOA”, se arată în raport.

Acţionarii au stabilit totodată indemnizaţia fixă brută lunară pentru administratorii aleşi în forma propusă de către acţionarul majoritar Ministerul Energiei prin proiectul de contract de mandat, respectiv: “administratorul beneficiază de o indemnizaţie fixă lunară brută pentru executarea mandatului încredinţat în cuantum de 13.022 lei, egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate”.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni. Societatea are o capitalizare de 780,9 milioane lei. Conpet are aproape 1.700 de angajaţi. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei şi un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.

Karina Pavăl (24 de ani) este fiica lui Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi frați care dețin imperiul Dedeman. Dragoș este acționar principal, deci el taie și spânzură (cum zice o vobă din popor) în această firmă care a ajuns o mașină de făcut bani. Așa că fiica lui poate fi supranumită fără probleme cea mai bogată tânără din România. Potrivit topului Forbes, familia Pavăl figura anul trecut ca fiind cea mai bogată din România, după Ion Țiriac. Cei doi frați dețin o avere estimată la 1,1-1,2 miliarde de euro. Karina Paval și-a făcut studiile în Anglia și în Elveția.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…