Acasa Eveniment Focare de COVID-19 la Maternitatea Spitalului Câmpina şi la două societăţi prahovene

Focare de COVID-19 la Maternitatea Spitalului Câmpina şi la două societăţi prahovene

11 min read
0
0
158

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a depistat, în ultimele zile, trei noi focare de COVID-19 la Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Câmpina, care este unitate suport, şi la două societăţi din Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani.

Conform datelor comunicate, duminică, de Prefectura Prahova, cinci cadre medicale de la Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Câmpina au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.
Personalul medico-sanitar s-a izolat, s-a refăcut graficul de lucru, iar activitatea se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.
Anterior, trei persoane din cadrul unui birou din sectorul administrativ al spitalului au fost confirmate cu noul coronavirus, iar alte două care erau izolate erau în curs de testare.
Focar de COVID-19 a fost declarat şi la un agent economic din Ploieşti, unde 31 de angajaţi dintre cei 212 testaţi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2. Angajaţii au fost testaţi în vederea efectuării unui training în afara ţării pentru un proiect nou. Toţi cei depistaţi pozitiv sunt izolaţi şi sunt asimptomatici în prezent, iar contacţii direcţi ai acestora au fost carantinaţi. Activitatea a fost reorganizată astfel încât să nu afecteze procesul de producţie şi spaţiile au fost igienizate.
La un operator economic din Ariceştii Rahtivani au fost confirmaţi 17 angajaţi cu COVID-19, după ce au fost testaţi 25. Ca urmare, a fost reconfigurat programul de lucru şi s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

Persoanele confirmate cu noul coronavirus au fost izolate, au fost identificaţi contacţii direcţi ai acestora şi s-a dispus carantinarea lor.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 8888 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 292 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.
Ultimele decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a trei persoane de sex feminin (70, 71, 82 ani) şi a trei persoane de sex masculin (56, 65, 69 ani), cu comorbidităţi.

Cele 164 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din judeţ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:
0-18 ani – 9
19 ani-29 ani – 13
30 ani-39 ani – 34
40 ani-49 ani – 32
50 ani-59 ani – 46
60 ani-69 ani – 14
70 ani-79 ani – 10
Peste 80 de ani – 6

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat în ultimele zile trei focare, dintre care două la agenţi economici din Ariceştii Rahtivani şi Ploieşti, iar unul la Spitalul Municipal Câmpina (desemnat spital-suport COVID-19).
În cazul operatorului economic din Ariceştii Rahtivani, au fost confirmaţi 17 angajaţi dintre 25 testaţi. Ca urmare a acestui lucru, a fost reconfigurat programul de lucru şi s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. Persoanele confirmate cu noul coronavirus au fost izolate, au fost identificaţi contacţii direcţi ai acestora şi s-a dispus carantinarea lor.
La agentul economic din Ploieşti, 31 de angajaţi dintre 212 testaţi au avut rezultate pozitive la testarea pentru identificarea SARS-CoV-2. Angajaţii au fost testaţi în vederea efectuării unui training în afara ţării pentru un proiect nou. Toţi cei depistaţi pozitiv sunt izolaţi şi sunt asimptomatici în prezent, iar contacţii direcţi ai acestora au fost carantinaţi. Activitatea a fost reorganizată astfel încât să nu afecteze procesul de producţie şi spaţiile au fost igienizate.
La Spitalul Municipal Câmpina, cinci cadre medicale ai Secţiei Obstetrică-Ginecologie au fost, de asemenea, confirmate cu noul coronavirus. Personalul medico-sanitar s-a izolat, s-a refăcut graficul de lucru, activitatea se desfăşoară în condiţii normale. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.
Dintre cele 398 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 353 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.
(*Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta)
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 32936 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.
Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la 1000 de locuitori este de 1,99.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 2213 decizii de izolare şi 10703 decizii de carantină.
Au fost efectuate verificări la 1751 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2809 de persoane, 773 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 237 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 392 de sancţiuni (92 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor conform Legii 55/2020, două pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor conform Legii 55/2020, două pentru fapte de natură economică în context COVID-19, 272 sancţiuni aplicate în cadrul acţiunilor punctuale, 24 pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măştii de protecţie, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei)
Valoarea totală a amenzilor a fost de 84380 lei.
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”, dar şi pe www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Turistul britanic căutat de salvamontişti a fost găsit spânzurat

Turistul de 42 de ani din Marea Britanie, care a fost dat dispărut de familie, luni dimine…