Acasa Eveniment FORT solicită prefecturilor din toată ţara să reorganizeze şi eficientizeze activitatea de înmatriculări

FORT solicită prefecturilor din toată ţara să reorganizeze şi eficientizeze activitatea de înmatriculări

3 min read
0
0
33

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită prefecturilor din toată ţara să reorganizeze şi să eficientizeze activitatea de înmatriculări, se arată într-un comunicat.
„FORT solicită public instituţiilor Prefectului din toată ţara şi în special celor de la Prahova să găsească urgent soluţii pentru alocarea spaţiului necesar funcţionării permanente a ghişeelor alocate persoanelor juridice şi până la acel moment, înlocuirea audienţelor cu un sistem ‘la vedere’ pentru a evita orice problema generată de o posibilă lipsa de transparenţă sau poate o problemă mult mai gravă”, spun reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport.
Aceştia consideră că activitatea de înmatriculare a vehiculelor este îngreunată în anumite judeţe, în special în Prahova, de lipsa ghişeelor destinate persoanelor juridice şi alocarea prelucrării dosarelor acestora într-un interval de timp insuficient de mare.
„În cazul transportatorilor, după o investiţie zeci de mii de euro într-un camion sau autocar este imperios necesar ca roata sa se învârtă şi orice întârziere înseamnă costuri şi riscuri suplimentare”, spun reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport.
La începutul acestui an, în urma insistenţelor FORT, în mai multe judeţe din ţară a fost reorganizată activitatea specifică de înmatriculări, utilizând platforme on line pentru programări, coroborat alocării unui ghişeu dedicat numai persoanelor juridice. Astfel, în judeţul Suceava, programările se fac chiar şi pentru ziua curentă comparativ cu situaţia din luna ianuarie, când o persoană juridică trebuia să aştepte până la 60 de zile pentru a înmatricula un vehicul comercial.
Conform FORT, în multe ţări europene, înmatricularea unui vehicul este o operaţiune ce se derulează în maxim 12 ore. iar interacţiunea cu funcţionarul este redusă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…