Acasa Justiție A fost începută urmărirea penală in rem pentru spălare de bani, delapidare și conflict de interese privind finanțarea USR

A fost începută urmărirea penală in rem pentru spălare de bani, delapidare și conflict de interese privind finanțarea USR

3 min read
0
0
151

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis, la începutul acestui an, un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem (pentru faptă) pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, delapidare și conflict de interese.

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări venite de la Autoritatea Electorală Permanentă privind o posibilă finanțare ilegală a USR.

Președintele USR, deputatul Nicușor Dan, se declară „surprins” de infracțiunile avute în vedere de procurori, spălare de bani și delapidare, într-o anchetă derulată de PÎCCJ privind o eventuală finanțare ilegală partidului pe care-l conduce. El adaugă că va cere lămuriri Parchetului și că el și colegii săi vor coopera cu procurorii pentru lămurirea situației.

„Sunt surprins de răspunsul Parchetului în legătură cu o cercetare privind finanțarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizări. Din documentul prezentat de RTV rezultă că ar fi vorba despre o cercetare ‘in rem’, adică se cercetează dacă faptele există sau nu.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Faptele a căror existență este investigată reprezintă „o surpriză și mai mare”, adaugă președintele USR.

„Delapidarea se referă la bani publici și la funcționari publici. Evident că nu este cazul USR. Iar spălarea de bani, la bani proveniți dintr-o infracțiune, ceea ce e absurd. Vom cere Parchetului lămuriri. Noi le-am dat recent, într-o conferință de presă, unde am răspuns tuturor acuzațiilor apărute în spațiul public. Suntem gata să cooperăm cu procurorii pentru a clarifica această situație”, mai afirmă Nicușor Dan.

Pe același subiect, președintele USR a declarat într-o intervenție la Digi 24 că partidul pe care-l conduce nu a încălcat legea.

„Eu cred că am respectat legea în toate aspectele ei„, a spus Nicușor Dan.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Peste 100 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate, ieri, în Ptahova

Activățile de control în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, cent…