Acasa Justiție Fost vicepreședinte ANAF achitat de Tribunalul Prahova în dosarul de trafic de influență

Fost vicepreședinte ANAF achitat de Tribunalul Prahova în dosarul de trafic de influență

5 min read
0
0
172

Fostul vicepreședinte ANAF, Romeo-Florin Nicolae, a fost achitat, luni, de Tribunalul Prahova în dosarul în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru trafic de influență, că ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere. Decizia nu este definitivă.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații l-au achitat pe Romeo-Florin Nicolae pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, faptă din luna iulie 2010.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, arată sursa citată.

La data de 27 noiembrie 2015, procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe fostul vicepreședinte ANAF și fost director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală Romeo-Florin Nicolae pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut că, la data de 12 mai 2009, la o societate comercială din Ploieşti, a început efectuarea unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova – Activitatea de Inspecţie Fiscală. Inspecţia a avut ca obiectiv principal, conform DNA, verificarea obligaţiilor fiscale datorate statului, constând în impozitul pe profit, taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale de stat, şi s-a desfăşurat în perioada 12.05.2009 – 6.08.2009, 15 – 17.12.2009, 12.01.2010.

Potrivit menţiunilor din registrul unic de control, inspecţia fiscală a fost demarată la data de 12.05.2009, de o echipă formată din doi inspectori, unul dintre ei fiind Romeo Florin Nicolae, inspector în cadrul DGFP Prahova – Activitatea de Inspecţie Fiscală. Ulterior, în timpul desfăşurării controlului, Romeo Florin Nicolae a fost transferat în cadrul structurii ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală Bucureşti.

În calitate de consilier superior în ANAF—Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în iulie 2010, acesta a pretins și primit de la un denunțător, reprezentant al unei societăți, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul instituției pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere.

DNA precizează că decizia de impunere respectivă, privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de peste 13 milioane lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

„Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF — Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligațiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, susțin procurorii.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PNL a câştigat detașat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturi. Vezi componența Consiliului Local

Candidatul PNL, Andrei Volosevici, a câştigat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturil…