Acasa Justiție Fostul procuror „Portocală” își scrie „Memoriile”

Fostul procuror „Portocală” își scrie „Memoriile”

7 min read
0
0
30

Săptămâna aceasta, publicația Q Magazine dezvăluia, în exclusivitate, conform unor surse din Parchetul General, faptul că procurorul Mircea Negulescu este martor sub acoperire și că ar fi scris deja 50 de pagini devastatoare despre Laura Codruța Kovesi, prezentând o serie de informații referitoare la pretinse presiuni exercitate de Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, asupra procurorului Elena Iordache, care instrumentează un dosar aflat pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică. Aceleași surse din Parchetul General au declarat pentru Q Magazine că, în timp ce Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, a fost deja pus sub acuzare, ceea ce a determinat demisia acestuia luni seara, procurorul Mircea Negulescu a devenit martor sub acoperire, colaborează cu procurorul de caz și a scris deja 50 de pagini în care o denunță pe Laura Codruța Kovesi.
Ziarul Incisiv de Prahova consideră că adevărul este undeva la mijloc, surse judiciare confirmând că Negulescu Mircea a înaintat către Parchetul General un set de 50 de pagini, dar în niciun caz privitor la un denunț împotriva cuiva, cu atât mai puțin la adresa Codruței Kovesi.
Negulescu Mircea a inaintat un fel de „MEMORIU” devastator, prin informațiile dezvăluite, care poate fi asimilat ca un denunț, dar nu asta a fost intenția fostului procuror.
Lucrurile sunt mult mai grave, dezvăluirile acestuia  aruncând în aer relațiile deja stricate dintre DNA și SRI.
Negulescu Mircea, în cele 50 de pagini, detaliază fiecare caz pe care l-a avut în lucru și dă nume și indicațiile concrete ale celor care au ordonat ca el să practice ilegalitățile de care este acuzat.
Astfel, în opinia fostului procuror DNA-ST Ploiești, acțiunile sale au fost strict in baza ordinelor primite de la SRI, de la diverse persoane din conducerea SRI, în baza PROTOCOLULUI DE COLABORARE dintre cele două instituții.
Mai mult, acesta precizează că a acționat la aceste ordine cu convingerea că acționează pentru și în sprijinul sigurantei naționale.
În acest „Memoriu”, Negulescu Mircea precizează numele fiecărui șef din SRI care ar fi intervenit pe un anume caz, dar și solicitările efectuate de acesta, chiar ilegale, pe care le-a dus la îndeplinire conform celor expuse mai sus.
Negulescu Mircea precizează exact ilegalitatea care a fost pus să o comită și ordinul dat de șefii SRI, pe fiecare caz.
Deocamdată, Incisiv de Prahova poate devoala faptul că, în aceste intervenții apar actuali șefi de la Centru SRI (locțiitori SRI), dar și foști șefi din Prahova și/sau foști șefi din conducerea SRI.
Astfel spus, acest „MEMORIU” este mult mai devastator decât o simplă plângere/denunț împotriva Laurei Kovesi care arunca practic în aer principalul serviciu de informații al României.
Rămâne de văzut cine și cum a amenințat sau cine și cum a făcut presiuni asupra procurorului de caz care a avut „tupeul deontologic” să îi pună sub acuzare pe Lucică și subalternul său, „Portocală”.

Dezvăluirea conform căreia fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” a scris un denunţ exploziv, de peste 50 de pagini, despre intervenţiile Laurei Codruţa Koveşi în dosarele instrumentate de DNA Ploieşti a fost subiectul principal în emisiunea „Actualitatea Românească”, difuzată de postul B1TV.

Moderatoarea emisiunii, jurnalista Sorina Matei a dezvăluit că a primit un răspuns de la Parchetul General în care i se comunică faptul că numele șefei DNA nu se regăsește în denunțul lui „Portocală”, în ancheta în care Negulescu este cercetat alături de fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea.

Cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare. Dosarul a fost deschis ca urmare a reclamaţiei depuse de fostul deputat Vlad Cosma.

La începutul lunii mai, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis redeschiderea dosarului lui Mircea Negulescu, clasat inițial de către DNA.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…