Acasa Justiție Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura, condamnat definitiv la 5 ani închisoare

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura, condamnat definitiv la 5 ani închisoare

4 min read
0
0
204

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției (MJ), a fost condamnat definitiv marți de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.

Instanța supremă a menținut sentința dată în septembrie 2016 de Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă.

Potrivit DNA, în noiembrie 2014 Ovidiu Puțura i-a promis judecătoarei Corina Iacob de la Tribunalul Bistrița — Secția civilă că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în MJ, respectiv aceea de secretar de stat sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

„În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Puțura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soției sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălțăminte”, spun procurorii.

Conform DNA, în perioada 2013 — 2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

Judecătorul George Matei, cel care a judecat pe fond dosarul lui Ovidiu Puţura, a fost extrem de dur cu fostul secretar de stat atunci când a motivat sentinţa prin care l-a condamnat pe acesta la cinci ani de închisoare. Magistratul Curţii de Apel Bucureşti a arătat în motivare că Ovidiu Puţura nu numai că a adus un grav prejudiciu actului de justiţie, dar motivul săvârşirii faptelor sale a fost obţinerea de foloase pentru el şi familia sa. Judecătorul George Matei îl descrie pe fostul secretar de stat ca o persoană stăpânită de lăcomie şi cu tendinţe hedoniste, astfel că el consideră că Puţura are nevoie de un mediu mai auster pentru a înţelege adevăratele valori protejate de lege.

Agerpress

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PNL a câştigat detașat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturi. Vezi componența Consiliului Local

Candidatul PNL, Andrei Volosevici, a câştigat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturil…