Acasa Uncategorized FRF a stabilit datele de începere la Liga a II-a şi Liga a III-a. Supercupa, pe 6 iulie, la Ploiești

FRF a stabilit datele de începere la Liga a II-a şi Liga a III-a. Supercupa, pe 6 iulie, la Ploiești

13 min read
0
0
260

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit joi datele de începere ale ligilor a II-a şi a III-a, decizând totodată ca Supercupa României să se dispute pe 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană, din Ploieşti. În Supercupa României se vor întâlni campioana din acest sezon, CFR Cluj, și câștigătoarea Cupei, FC Viitorul. Ora de disputare a partidei va fi anunțată ulterior pe site-ul FRF.

„Astăzi s-a stabilit şi calendarul competiţional pentru sezonul următor, Liga a II-a va începe pe 3 august, Liga a III-a va începe pe 24 august, finala Cupei României se va disputa pe data de 23 mai 2020. Supercupa României se va disputa pe 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Ne-am dorit să inaugurăm stadionul din Târgu Jiu, dar informaţiile pe care le avem nu ne oferă destule garanţii să luăm în considerare ca Supercupa să se desfăşoare pe 6 iulie la Târgu Jiu.”, a afirmat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

De la începutul lunii următoare va intra în vigoare şi nou Regulament privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal: „Cel mai important punct se referă la forma finală a regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal. Pentru prima dată s-a aflat în dezbatere publică şi a fost unul complex. Astăzi s-au dezbătut la nivelul Comitetului Executiv şi pot să spun că de la 1 iulie vom avea un nou regulament, modern, european, adaptat tuturor realităţilor din fotbalul european”.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv s-a decis ca grupările din Liga I, să aibă o grupă de junioare începând cu sezonul 2020-2021.

„Tot azi s-a decis ca cluburile de Liga I peste un an de zile să fie obligate să aibă o grupă de junioare. Acest lucru urmează să mai fie dezbătut în următorul Comitet Executiv. Asta în contextul Campionatului Mondial de fotbal feminin din Franţa, dar şi a trendului internaţional pentru fotbalul feminin. Şi învăţăm din poveştile de succes din alte campionate puternice din Europa, cum este cel din Italia. Dacă în urmă cu trei-patru ani aveai doi spectatori la un meci al echipei Juventus, astăzi se joacă cu 40.000 de spectatori când vorbim de fotbal feminin”, a mai spus preşedintele FRF.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 13 iunie 2019, întrunit în mod statutar, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, în prezența majorității membrilor săi, lipsind domnii Gino Iorgulescu și Kyros Vassaras, adoptă următoarele decizii:

– Aprobă cu unanimitate de voturi perioadele de transfer vară și iarnă, sezonul competițional 2020/2021: vară 16 iunie – 7 septembrie 2020, iarnă 19 ianuarie – 15 februarie 2021 cu următoarele amendamente: (i) la competițiile de futsal perioada de transfer de iarnă este 5 ianuarie 2021 – 1 februarie 2021, (ii) la competițiile județene, perioada de transfer iarna începe din 19 ianuarie 2021 și se încheie cu 48 de ore înainte de începutul competițiilor județene de seniori și juniori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul calendaristic al Cupei României: faza I este programată pe 31 iulie 2019, finala pe 23 mai 2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul competițional al Ligii 2 Casa Pariurilor, ediția 2019-2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competițional al Ligii 3.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul competițional al Ligii 3, ediția 2019-2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente Echipei Naționale U21 la Campionatul European Italia UEFA EURO U21 2019.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările propuse referitor la dispozițiile art. 4 alin. 17, respectiv art. 4 alin. 17 lit.b) din RSTJF, cu intrare în vigoare din data de 1 iulie 2019, restul propunerilor fiind respinse.

– În urma dezbaterilor Regulamentul privind Statutul Antrenorului de Fotbal se decide amânarea aprobării acestuia pentru următoarea ședință a Comitetului Executiv.

– În urma dezbaterii propunerilor de modificare a art. 4 din ROAF privind situația cluburilor de drept public care obțin dreptul sportiv de participare in Liga I, se decide amânarea aprobării modificărilor pentru următoarea ședință a Comitetului Executiv.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista de observatori de arbitri pentru Liga I, sezonul 2019/2020, sub condiția soluționării sesizării Comisiei de Disciplină si Etică a FRF cu privire la dl. Abrudan Patrițiu și cu mențiunea că dl. Alexandru Tudor a fost eliminat de pe lista de observatori.

Lista este: Patrițiu Abrudan (CJ), Dan Berbecaru (VL), Sorin Boca (IS), Vasile Bratu (IL), Augustus Constantin (VL), Liviu Ciubotaru (GL), Alexandru Deaconu (B), Marian Dorobanțu (BZ), Eduard Dumitrescu (AG), Corneliu Fecioru (B), Nicolae Grigorescu (TM), Florin Hîncu (BV), Aron Huzu (SB), Nicolae Marodin (B), Irina Mîrț (B), Cristian Nica (PH), Iosif Olah (CV), Ionică Onicaș (SJ), Laszlo Sajtos (SB), Marian Salomir (CJ), Corneliu Sorescu (AG), Zoltan Szekely (MM), Constantin Ștefan (B), Ioan Costin Toma (NT), Adrian Vidan (B)

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile privind întreținerea gazonului pentru terenurile bazelor de la Mogoșoaia și Buftea, în baza unui contract cu Gama Verde care va fi încheiat pe o perioadă de doi ani.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările art. 44 alin. 7 teza a 2-a, art. 44 alin. 11 și art. 44 alin. 12 din ROAF – fotbal în sală – astfel cum au fost propuse de dl. Cristian Vornicu, Președinte al Comisiei de Fotbal în Sală a FRF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca cererea clubului U Cluj să se transmită către Comisia de Disciplină și Etică a FRF, la dosarul având ca obiect sesizarea Secretarului General al FRF cu privire la situația cluburilor FCSB și Academica Clinceni, George Becali și Vasile Geambazi.

– Aprobă cu unanimitate de voturi procedura de emitere a autorizațiilor pentru sportivii de performanță și procedura de emitere a autorizațiilor pentru alți participanți la activitatea sportivă cu modificarea dezbătută în ședință.

– Se amână, cu unanimitate de voturi, solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA pentru următoarea ședință a Comitetului Executiv.

– Mandatează cu unanimitate de voturi Președintele FRF pentru semnarea poliței de asigurare aferente organizării EURO 2020 la București.

– Se aprobă cu unanimitate de voturi disputarea Supercupei României în data de 06.07.2019 pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

– Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor finale ale Campionatului Național Liga 1, ediția 2018/2019, respectiv a rezultatelor finale ale competiției naționale de seniori Liga 2 Casa Pariurilor sub condiția soluționării litigiilor aflate pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică, referitoare la cluburile FCSB și Academica Clinceni.

– În urma omologării rezultatelor Ligii I și Ligii a 2-a, constată pierderea calității de membru al Comitetului Executiv a domnilor Cristian Tănase și Marcel Ghergu.

– Începând cu acest punct al ordinii de zi, domnii Cristian Tănase și Marcel Ghergu nu își mai exprimă votul în cadrul ședinței Comitetului Executiv.

– Cu unanimitate de voturi convoacă Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor participante în Campionatul Național Liga I pentru alegerea unui reprezentant al acestora în Comitetul Executiv al FRF pentru data de 04.07.2019, ora 12:00, la sediul Federației Române de Fotbal.

– Cu unanimitate de voturi convoacă Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor participante în Campionatul Național Liga 2 pentru alegerea unui reprezentant al acestora în Comitetul Executiv al FRF pentru data de 03.07.2019, ora 10:00, la sediul Federației Române de Fotbal.

– Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor finale ale competițiilor naționale de seniori Liga 3, fotbal în sală, ediția 2018-2019, respectiv fotbal feminin ediția 2018-2019.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…