Acasa Social Grevă japoneză la TCE Ploiești

Grevă japoneză la TCE Ploiești

3 min read
0
0
119

Angajaţii de la Transport Călători Express (TCE), fosta Regie Autonomă de Transport Public Ploieşti, transformată în societate comercială, au intrat astăzi în grevă japoneză. Aproximativ 20 de şoferi angajaţi ai societăţii de transport în comun se află în acest moment în parcarea unităţii în semn de protest faţă de politica dusă de management.

tce2

Prin acțiunea lor de protest, șoferii societății de transport în comun din municipiul Ploiești doresc să tragă un semnal de alarmă față de salariile pe care le primesc. Mai mult, conducerea societății a anunțat că sunt bani pentru avansul la salarii, angajații fiind înștiințati că vor primi banii cu întârziere, respectiv joi.

Șoferii și vatmanii au și alte nemulțumiri. „Nu ni se fac revizii periodice, aşa cum ar trebui, nu ni se dau cauciucuri, circulăm cu pneuri uzate şi defecţiuni la maşini. Dacă se întâmplă ceva, noi răspundem, pentru că este vorba de vieţi omeneşti. Nici nu îndrăznim să mergem să spunem cuiva!”, a declarat unul dintre protestatari, sub adăpostul anonimatului.

tce1

Însă, principala nemulțumire este procesul pe care TCE îl are cu ANAF, existând riscul ca, în cazul unei sentințe favorabile Fiscului, societatea să intre în insolvență. În momentul în care societatea a fost înființată de către Consiliul Local Ploiești, autoritățile nu au găsit o soluție pentru stingerea datoriilor către ANAF, spun angajații TCE.

Dosarul datează încă din 2011, când, în urma unui control, inspectorii ANAF au constatat că fosta RATP datorează bugetului de stat 34,7 milioane de lei. Suma reprezintă neachitarea TVA pentru subvenţiile facturate în perioada 1 octombrie 2007 – 31 decembrie 2010, la care s-au adăugat majorările de întârziere.

a1

Până în anul 2012, subvenţia a fost acordată fără TVA, decizia fiind contestată în instanţă, dar Curtea de Apel Ploieşti a stabilit ca suma datorată la bugetul de stat să scadă la 8 milioane de lei.

nei-paste

Din fericire, este doar o grevă japoneză, astfel că transportul în comun nu a fost perturbat.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…