Acasa Eveniment Greva salariaților societății care asigură transportul public în Ploiești continuă și azi

Greva salariaților societății care asigură transportul public în Ploiești continuă și azi

2 min read
0
0
46

Greva declanșată, marți seară, de salariații societății care asigură transportul public în municipiul Ploiești continuă miercuri dimineață, angajații nerespectând obligația de a scoate pe traseu 30% din flotă.

Directorul SC Transport Călători Express (TCE) Ploiești, Nicolae Alexandri, a declarat, pentru AGERPRES, că a emis un document intern prin care a dat dispoziție ca angajații să înceapă să asigure 30% din transportul public, în condițiile în care foarte puține mijloace de transport au fost scoase pe traseu în cursul dimineții, în caz contrar aceștia urmând să fie trași la răspundere.

Greva a fost declanșată pe motiv că situația financiară a societății este extrem de dificilă.

Directorul TCE a explicat că, în urmă cu aproximativ trei luni, Consiliul Local (CL) a aprobat o hotărâre prin care societatea urma să primească suma de 6,7 milioane de lei, reprezentând diferența dintre venituri și cheltuieli pe anul 2016, însă până acum plata nu a fost făcută, din cauza lipsei vizei de control financiar preventiv, iar în aceste condiții societatea nu mai poate presta activitatea.

De asemenea, în cadrul ședinței de marți a CL Ploiești a fost respins prin vot un proiect privind eșalonarea pe 24 de luni a unei datorii de 5,6 milioane lei a TCE Ploiești.

De-a lungul acestui an, angajații TCE Ploiești au recurs de mai multe ori la forme de protest, inclusiv greve, pentru a atrage atenția asupra situației financiare dificile a societății.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

O persoană a decedat şi alte două au fost rănite după ce o maşină s-a răsturnat în albia râului Prahova

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) o persoană a decedat şi alte două au fo…