Acasa Eveniment Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

9 min read
0
0
189

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit miercuri, 07 octombrie 2020, într-o nouă şedinţă extraordinară, organizată în sistem audioconferinţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării Hotărârea nr.55/07.10.2020 privind aprobarea unor noi măsuri pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi Hotărârea nr.56/07.10.2020 pentru aprobarea raportului de sinteză privind seceta pedologică.

Prin Hotărârea nr.55 au fost dispuse următoarele:
În comunele prahovene: Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni, Talea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, conform analizei Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, s-a decis limitarea la maximum 50% din capacitate cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, a activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în perioada 08.10.2020-14.10.2020.
Aceleaşi măsuri sunt valabile şi în cazul activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în localităţile amintite mai sus, în perioada 08.10.2020-14.10.2020.
Totodată, în cele nouă comune unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, a fost aprobată limitarea la maximum 50% din capacitate, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în perioada 08.10.2020-14.10.2020.
Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor dispune măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje/anunţuri.
Măsurile de limitare a impactului riscului răspândirii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 vor fi actualizate săptămânal sau ori de câte ori situaţia o pune.
Prin Hotărârea nr.56 au fost aprobate rapoartele de sinteză cu evaluarea pagubelor înregistrate la culturile agricole asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică 2019-2020, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul nr. 97/63/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Hotărârile CJSU nr. 55 şi nr. 56 din data de 07.10.2020 vor putea fi consultate şi pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, dar şi pentru gestionarea modului în care atât persoanele fizice, cât şi juridice se conformează regulilor sanitare de protecţie, în vigoare, domnul Prefect al judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a emis un nou Ordin de constituire, sub directa sa coordonare, a Grupului de conducere al acţiunii privind verificarea respectării aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Astfel, în perioada 08-18 octombrie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, care vor acţiona în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării şi sancţionării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi încălcarea normelor privind contextul actual.
Această măsură, impusă prin Ordin al Prefectului, vine pe fondul creşterii, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dar şi a sesizărilor privind încălcarea măsurilor, impuse pe durata stării de alertă, atât de către persoanele fizice, cât şi juridice.
Controalele vor viza modul de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare specifice prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19 în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, ştranduri, transport public şi alte zone/obiective de interes.
Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova „Colonel Alexandru Enescu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, Direcţia de Sănătate Publică Prahova, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploieşti.
Integratorul rezultatelor controalelor efectuate este Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, instituţie care va realiza şi mediatizarea rezultatelor acţiunilor precizate mai sus.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Turistul britanic căutat de salvamontişti a fost găsit spânzurat

Turistul de 42 de ani din Marea Britanie, care a fost dat dispărut de familie, luni dimine…