Acasa Diverse Huawei înlocuiește Google Maps cu serviciul TomTom

Huawei înlocuiește Google Maps cu serviciul TomTom

2 min read
0
0
158

În luna mai a anului trecut Google a limitat furnizarea de servicii software pentru Huawei, după ce o ordonanţă emisă de Casa Albă a restricţionat accesul companiei chineze la tehnologie americană.

De atunci compania și-a anunațat propriul sistem de operare, Harmony OS, și a căutat soluții de înlocuire a serviciilor asigurate de aplicațiile Google.

TomTom a fost înființată în 1991 și a intrat pe piața navigației prin satelit în 2004. Compania are peste 5.000 de angajați și venituri anuale de peste 680 de milioane de dolari.

În mai, Washington a plasat Huawei pe o listă care interzice companiilor americane să-i vândă tehnologie şi produse software. Aceasta a însemnat că Huawei nu mai putea face afaceri cu furnizori cheie precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google şi Facebook. Noul model Mate30 nu va avea acces la aplicaţii populare ca YouTube, Google Maps şi Gmail, sau Google Play Store, de unde utilizatorii Android pot cumpăra aplicaţii noi.

Huawei a anticipat ameninţarea şi şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania şi-a dezvoltat propriul sistem de operare numit Harmony.

Sursa: Mediafax

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Afacerile de milioane de euro ale senatorului PNL Iulian Dumitrescu

Senatorul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, a avut o ascensiune fulminantă pe scena polit…