Acasa Eveniment În plină pandemie, o firmă de Call-Center din Ploiești nu își lasă zecile de angajați să lucreze de acasă, deși are cadrul legal

În plină pandemie, o firmă de Call-Center din Ploiești nu își lasă zecile de angajați să lucreze de acasă, deși are cadrul legal

10 min read
1
0
2,259

Chiar dacă România stă ceva mai bine la numărul de infestați față de restul țărilor europene, o firmă de Call-Center, din Ploiești, sfidează apelul autorităților, făcând din angajații săi, practic, niște bombe cu ceas.

Cum spuneam, această companie, pe numele ei „Advalia Service”, parteneră, culmea, chiar a grupului italian „Enel”, ignoră orice măsură luată de autoritățile române, forțându-și cei peste 100 de angajați să lucreze la un loc. În ciuda faptului că GUVERNUL ROMÂNIEI prin Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a recomandat, în scop preventiv, ca firmele să permită angajaților să lucreze de acasă, în contextul apariției riscului de îmbolnăvire cu coronavirus. 

Astfel, Ministerul Muncii solicită angajatorilor, dar și salariaților, să dea dovadă de flexibilitate și de deschidere în ceea ce privește stabilirea unor programe de lucru individualizate și în vederea menținerii unor relații de muncă normale și corecte, ca urmare a măsurilor de urgență impuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Împărțită în două departamente, Call-Center și Customer Care, societatea Advalia, după spusele unora dintre angajați, se eschivează să-și lase angajații să lucreze de acasă, pe când alte firme din aceeași clădire au făcut-o deja de trei săpătămâni.

„Șefii râd de noi pe grupurile de WhatsApp și ne duc cu zăhărelul, de parcă am fi copii, în tot aceste săptămâni, că se rezolvă situația, dar nu s-a rezolvat nimic. Este absolut incredibil, dat fiind faptul că la magazine și farmacii se permite intrarea a câte 2 persoane, tocmai pentru nu a fi răspândit virusul, iar noi suntem puși să lucrăm la nici un metru unii de alții.” a declarat o angajată pentru stirileproprahova.ro

„Doresc să subliniez că există persoane răcite printre noi, care încă vin la locul de muncă și nu se face nimic. Oamenii vin să câștige o pâine, dar gândiți-vă că nu este de joacă cu acest virus, care se răspândește atât de repede. Am cerut să fim lăsați să lucrăm de acasă și suntem sfidați. Nu se vrea, pur și simplu!”, ne-a declarat o altă angajată a firmei decall-center.

„Le-a luat șefilor noștri o săptămână să completeze niște foi prin care ne-au cerut datele componentelor de la calculatoarele de acasă, pentru a vedea dacă putem lucra de la domiciliu. Apoi, următoarea săptămână s-au gândit ei că nu putem lucra de pe calculatoarele noastre și au decis să facă teste pe cele de aici. Acum, ajunși în a treia săptămână, când deja angajații altor firme din clădire activează de acasă, șefii s-au gândit să ceară aprobare și mai sus, dar degeaba, nici o schimbare!” a precizat și un angajat.

„Este un act de nesupunure civică. Ni se pune în pericol sănătatea; pe a noastră, dar mai ales pe a celor dragi nouă. Acești șefi din Italia, țara cea mai grav afectată de acest virus, se pare că nu învață nimic. Este mai importantă avuția decât viața oamenilor, pentru ei. Nu reprezentăm nimic în fața lor dacă, odată intrați în punctul 4 al Stării de Urgență, noi venim la muncă peste 100 într-o singură încăpere. Acel apel al Autorităților nu este pentru toată lumea, este numai pentru unii. Cred că așteaptă să moară cineva, ca să putem fi lăsați să lucrăm de acasă.” a încheiat o altă tânără.

Vă reamintim că MMPS a recomandat 3 măsuri de flexibilizare a raporturilor de muncă în contextul suspendării cursurilor școlare în unitățile de învățământ, fapt care poate genera necesitatea ca unul dintre părinți să rămână la domiciliu pentru supravegherea copilului minor, dar și în cazul în care se consideră că prezența lucrătorilor la locul de muncă ar putea constitui un risc:

1. Stabilirea unor programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză, cu respectarea duratei maxime legale a timpului de muncă.

2. Modificarea temporară a locului de muncă la domiciliul salariatului, cu precizarea în mod expres în decizia sau, după caz, în actul adițional de modificare a locului de muncă, a următoarelor elemente:

– faptul că salariatul lucrează de la domiciliu;
– perioada în care se aplică această măsură;
– programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său și modalitatea concretă de realizare a controlului;
– obligația angajatorului de a asigura transportul la și de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime și materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

În această situație, angajatorul are obligația de a asigura instruirea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.

3. Desfășurarea activității prin telemuncă, în urma încheierii unui act adițional la contractul individual de muncă, atunci când îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține salariatul presupune folosirea tehnologiei informației și comunicațiilor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

One Comment

  1. HHavor

    24/03/2020 at 09:15

    Este caz penal. Sefii de acolo vor raspunde in fata procurorilor…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Colecția Ionescu-Quintus expusă la Teatrul „Toma Caragiu”

Un număr 20 de opere de artă semnate de marii maeștri ai artei românești, parte a colecție…