Acasa Social În Prahova, aproape 32.000 de peroane vor beneficia de ajutoare alimentare şi de igienă

În Prahova, aproape 32.000 de peroane vor beneficia de ajutoare alimentare şi de igienă

2 min read
0
0
124

În perioada 29.06-17.07.2020, în judeţul Prahova, are loc livrarea celei de-a doua tranşe cu pachete de igienă şi, totodată, şi distribuirea primei tranşe cu alimente, destinate să ofere asistenţa materială celor mai sărace categorii ale populaţiei. Numărul beneficiarilor din judeţul nostru este 31.899, potrivit unui comunicat de preă al Prefecturii.

Categoriile beneficiarilor finali ai pachetelor cu ajutoare alimentare şi de igienă sunt prevăzute în OUG nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD:
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat), definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.
În conformitate cu legislaţia electorală, procesul de distribuire a ajutoarelor trebuie finalizat cu o lună înaintea desfăşurării alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…