Acasa Eveniment În urma incendiului de la „Movila” se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate

În urma incendiului de la „Movila” se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate

4 min read
0
0
71

Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon al Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cercetările vizând mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.
„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă”, se arată într-un comunicat postat pe pagina Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
În cauză s-a constituit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
„La faţa locului au intervenit lucrătorii din cadrul ISU care au lichidat incendiul ce se manifesta cu flacără deschisă la unul din saloanele Secţiei COVID a spitalului. Echipajele medicale care s-au prezentat la faţa locului au constatat decesul a doi pacienţi, de sex bărbătesc, în vârstă de 76, respectiv 75 de ani. Totodată, o infirmieră din cadrul unităţii medicale a suferit arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 25% din corp, fiind transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Precizăm că în salonul în care a izbucnit incendiul erau internate doar cele două victime”, se mai arată în comunicat.

O echipă de specialişti ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a venit la Ploieşti pentru a lua parte la cercetările efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă. 

De regulă, în cazuri similare celui de la Ploieşti, specialiştii INSEMEX ajută la prelevarea probelor de la faţa locului, alături de poliţişti şi procurori. În baza observaţiilor şi probelor adunate, experţii instituţiei elaborează un raport tehnic ce este predat autorităţilor judiciare care efectuează ancheta.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La Ploiești, iluminatul public festiv de sărbători va fi aprins marți, 30 noiembrie

Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiu…