Acasa Justiție Instanţa de judecată a prelungit interdicţia de dizolvare sau lichidare a Asesoft şi Teamnet pentru încă două luni

Instanţa de judecată a prelungit interdicţia de dizolvare sau lichidare a Asesoft şi Teamnet pentru încă două luni

2 min read
0
0
46

Tribunalul Prahova a prelungit din nou măsura interdicţiei privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft International şi Teamnet International, urmărite penal de DNA Ploieşti într-un dosar în care apare şi numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, despre care procurorii susţin că ar controla cele două firme.

Potrivit news.ro, Tribunalul Prahova a prelungit din nou măsura interdicţiei privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft International şi Teamnet International. Măsura este valabilă de la 1 iunie timp de 60 de zile şi nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare.

Totodată, prin aceeaşi decizie, Tribunalul Prahova a dispus suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a Asesoft International, măsura fiind luată în contextul în care anterior, aceaşi instanţă, dispusese, într-un dosar aflat pe rolul tribunalului din anul 2014, intrarea în procedura generală a falimentului.

În acel dosar zece companii de leasing, instituţii publice bănci şi firme private apar în calitate de creditori ai companiei IT fondată de Sebastian Ghiţă.

Firmele fondate de Sebastian Ghiță funcționau printr-un sistem de susținere reciprocă, disimulat în contracte reciproce de împrumut sau comerciale. In general, banii vin de la instituții guvernamentale si se pierd in tranzactii pe care inspectorii fiscali le-au considerat suspecte inca din 2011.

Banii incasați de corporațiile Asesoft si Teamnet, fondate si controlate atunci de Ghiță, reprezentau fonduri PHARE din Facilitatea Schengen, in schimbul cărora consorțiile Asesoft au implementat mai multe sisteme IT pentru traficul la frontieră.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…