Acasa Justiție Instanța a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Colectiv

Instanța a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Colectiv

2 min read
0
0
48

Judecătoria Sectorului 4 a dispus vineri începerea dezbaterilor pe fond în dosarul Colectiv, în care cei trei patroni ai clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, informează Agerpres.

În dosar mai sunt judecați Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist), precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul” şi „respinge că neîntemeiate excepţiile privind neregularitatea actului de sesizare, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de urmărire penală”, se arată în decizia instanţei. Hotărârea nu este definitiva şi poate fi contestată în trei zile.

Un judecător de cameră preliminară a respins toate excepțiile și cererile ridicate de inculpați.

Incendiul produs în data de 30.10.2015, în incinta Clubului Colectiv, a avut drept consecință decesul a 32 persoane și rănirea gravă a peste 140 persoane.

În acest dosar sunt acuzați patronii Clubului Colectiv și artificierii. Separat există un dosar în care este cercetat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, acuzat că ar fi avizat funcţionarea clubului deși acesta nu avea autorizare de la ISU. Piedone este acuzat de abuz în serviciu și uz de fals. Ulterior, Piedone a demisionat din funcția de primar.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…