Acasa Justiție Instanţa supremă a înlăturat obligaţia ca Mircea Negulescu să nu discute cu presa

Instanţa supremă a înlăturat obligaţia ca Mircea Negulescu să nu discute cu presa

2 min read
0
0
247

Magistraţii instanţei supreme i-au modificat controlul judiciar lui Mircea Negulescu şi i-au înlăturat interdicţia de a discuta cu presa despre faptele din dosarul în care este implicat fostul procuror de la DNA Ploieşti. Decizia este definitivă.

Mircea Negulescu poate discuta cu mass-media despre dosarul în care este implicat, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au modificat controlul judiciar şi au înlăturat această interdicţie. Însă rămân neschimbate celelalte obligaţii din controlul judiciar.

O plângere împotriva controlului judiciar a depus şi Lucian Onea la ÎCCJ, însă magistraţii i-au respins-o ca nefondată.

Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă.

În fapt, cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…