Acasa Justiție Instanţa supremă aşteaptă extrădarea lui Sebastian Ghiţă pentru ultimul cuvânt în dosarul primarului Iulian Bădescu

Instanţa supremă aşteaptă extrădarea lui Sebastian Ghiţă pentru ultimul cuvânt în dosarul primarului Iulian Bădescu

6 min read
0
0
161

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a transmis prin avocat, la termenul de marţi de la instanţa supremă, unde este judecat după ce i-ar fi dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu, în schimbul finanţării de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploieşti, că vrea să fie audiat în ultimul cuvânt prin videoconferinţă şi a trimis o cerere în acest sens. Magistraţii au arătat că vor ca Ghiţă să fie prezent în persoană, astfel că aşteaptă extrădarea acestuia.

La termenul de marţi al procesului, Sebastian Ghiţă a trimis o cerere pentru a fi audiat în ultimul cuvânt prin videoconferinţă, arătând că nu mai are alte probe de depus la dosar.
„Nu avem cum să ne substituim dreptului său la ultimul cuvânt. Este forma prin care acesta doreşte să îşi susţină ultimul cuvânt.  Cred că forţa ultimului cuvânt este importantă”, a spus avocatul acestuia, în instanţă, citat de news.ro.
Procurorul DNA a susţinut, la rândul său, că dosarul poate fi judecat astăzi.
 Judecătoarea Ana Măria Dascălu a arătat că „dreptul la ultimul cuvânt este un drept unic şi un act personal, nerespectarea acestuia putând avea consecinţe asupra dreptului la apărare”.
„Având în vedere că faptele sunt din 2013, deci nu se îndeplineşte termenul prescripţiei, instanţa consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanţă”, a afirmat judecătoarea. Ea a spus că instanţa supremă îl va cita pe Sebastian Ghiţă „pentru a fi prezent în persoană”, asteptând extrădarea acestuia.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 septembrie.
În acest dosar, omul de afaceri Sebastian Ghiţă este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, în schimbul finanţării de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploieşti.
În 12 iunie, magistraţii instanţei supreme au respins propunerea procurorilor DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă pentru omul de afaceri Sebastian Ghiţă, în acest dosar, în care este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu, în schimbul finanţării de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploieşti. Până acum, pe numele lui Ghiţă au fost emise trei mandate de arestare, el fiind cercetat în cinci dosare penale.
În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.
Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PNL a câştigat detașat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturi. Vezi componența Consiliului Local

Candidatul PNL, Andrei Volosevici, a câştigat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturil…