Acasa Cultură INVITAȚIE FESTIVALUL NAŢIONAL „I. L. CARAGIALE” Ediţia a XVIII-a, ediție online, 26 aprilie – 26 mai 2021

INVITAȚIE FESTIVALUL NAŢIONAL „I. L. CARAGIALE” Ediţia a XVIII-a, ediție online, 26 aprilie – 26 mai 2021

7 min read
0
0
291
Concursul Naţional de Teatru Amator „I. L. Caragiale”
Concursul Național de Proză Scurtă pentru Liceeni „I. L. Caragiale”
REGULAMENT
Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești organizează, în intervalul 26 aprilie – 26 mai 2021, cea de-a XVIII-a ediţie a FESTIVALULUI NAŢIONAL „I. L. CARAGIALE” – ediție online.
Concursul Național de Teatru Amator „I. L. Caragiale”:
Condiţii pentru înscrierea în concurs:
1. Se pot înscrie la acest concurs participanți până la vârsta de 35 de ani, amatori în arta teatrală, din țară. Scenele de teatru sau monoloagele dramatice alese trebuie să fie din opera lui dramaturgului I. L. Caragiale.
2. Fișa de înscriere la concurs și înregistrarea audio-video vor fi trimise până la data de 18 mai 2021, pe adresa de e-mail secretariat@casadecultura.ro (link către Youtube, share file în cazul în care dimensiunile fișierului sunt mai mari de 25 MB, alte metode de înregistrare audio-video utilizând internetul).
3. Durata scenelor de teatru sau a monoloagelor dramatice nu trebuie să depășească 15 minute.
4. Nu sunt acceptate scenele de teatru sau monoloagele dramatice cu limbaj licențios.
5. Se vor acorda următoarele premii:
• Premiul I – 700 lei;
• Premiul II – 500 lei;
• Premiul III – 300 lei;
• două Menţiuni, în valoare de 200 lei fiecare.
Concursul Național de Proză Scurtă pentru Liceeni „I. L. Caragiale”:
Condiţii pentru înscrierea în concurs:
1. La concursul de proză scurtă pot participa doar liceenii din România.
2. Fișa de înscriere și materialul pentru concurs (proza trebuie să fie cuprinsă între trei și cinci pagini, format A4, scrise în Times New Roman, font 12, cu diacritice, la un rând și jumătate distanță, creație proprie) se vor trimite pe adresa de e-mail: secretariat@casadecultura.ro , până cel târziu 18 mai 2021.
3. Se vor acorda următoarele premii:
• Premiul I – 500 lei;
• Premiul II – 300 lei;
• Premiul III – 200 lei;
• două Menţiuni, în valoare de 100 lei fiecare.
Festivalul Naţional „I. L. Caragiale”, ediția a XVIII-a, se va desfăşura online, iar în data de 25 mai 2021, vor fi anunțați câștigătorii concursului printr-un anunț postat atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a instituției noastre.
Din componenţa juriilor pot face parte reprezentanţi ai instituţiei organizatoare, actori, profesori, artiști, scriitori. Premiile vor fi oferite de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti. Se pot modifica denumirea premiilor existente, la solicitarea juriului sau la solicitarea unor sponsori de a oferi premii. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 26 mai 2021, începând cu ora 11.00, în Scuarul „Ion Luca Caragiale” Ploiești, la bustul scriitorului, vis-a-vis de Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.
Vă facem cunoscut că ne rezervăm dreptul de a publica creațiile premiate în revista „Atitudini” sau în alte publicații ce vor apărea sub egida Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, pe site-ul și pe pagina de Facebook a instituției noastre. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a publica scenele de teatru sau monoloagele dramatice pe site-ul și pe pagina de Facebook a instituției noastre și de a realiza un filmuleț al festivalului, în care vor fi prezentate materialele trimise pentru concurs.
Prin participarea la concurs, în această formă, vă exprimați acordul ca organizatorii să prelucreze datele voastre cu caracter personal și vă asumați cunoașterea drepturilor prevăzute în Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulație a acestor date. Instituția organizatoare declară că datele colectate nu vor fi transmise către un alt operator din țară sau străinătate, decât în condițiile prevăzute de lege.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…