Acasa Politică Jurnalista Sorina Matei: Scrisoarea lui Giuliani către liderii români e COPY PASTE

Jurnalista Sorina Matei: Scrisoarea lui Giuliani către liderii români e COPY PASTE

5 min read
0
0
70

Jurnalista Sorina Matei vine cu o dezvăluire incendiară în cel mai fierbinte subiect al momentului. Scrisoarea lui Rudolph Giuliani, care face vâlvă acum în România, este de fapt un copy paste.

„Am citit la Tapalagă și efectiv nu mi-a venit să cred. Ca atare, am verificat. Deci, ăștia au scris scrisori cu aceleași cerințe. Eu când vă spun că sunt prosti, nu mă credeți.

Exhibit 1. Scrisoarea lui Julien Giuliani de azi cu comisia vieții din judecători independenți

Link Scrisoarea lui Giuliani, today https://www.mediafax.ro/…/louis-freeh-fost-director-al-fbi-…

Exhibit 2. Scrisoarea lui Louis Freeh, avocatul lui Popoviciu de săptămâna trecută, cu aceeași comisie a vieții

Link Scrisoarea lui Louis Freeh, joi

https://www.mediafax.ro/…/louis-freeh-fost-director-al-fbi-…

Ce-ați făcut, nene? Le-ați scris aceeași epistolă la toți și i-ați semnat separat? Muhahaha. Ceva mai tare n-am văzut demult. Lobby copy paste for fraierii de aici. Și i-ati plătit pe toți sau pe unul? Pe aceeași scrisoare?” a scris Sorina Matei pe pagina sa de Facebook.

Ambasada Statelor Unite în România a transmis Digi24 câteva precizări cu privire scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, mai multor oficiali români cu privire la protocoalele din justiție. Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti Donald L. Carroll transmite că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani şi invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, potrivit căreia până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient, românii fiind încurajaţi să continue pe această cale şi în care este exprimată îngrijorarea cu privire la efectele unor moridicări ale Codurilor penal şi de procedură penală.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA, Donald Carroll, a transmis câteva răspunsuri punctuale la solicitările Digi24:

– Vă sugerez să îl contactaţi pe domnul Giuliani pentru comentarii cu privire la declaraţiile prezentate ca fiind ale sale.

– Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani.

– Aşa cum s-a menţionat în declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie:

– Până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale.

– Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni.

– Încurajăm toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi al experţilor internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) al Consiliului Europei şi Comisia de la Veneţia.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…