Acasa Social Leonard Doroftei în vizită la Penitenciarul Ploieşti

Leonard Doroftei în vizită la Penitenciarul Ploieşti

3 min read
0
0
63

Vineri,13 iulie, la sediul Penitenciarului Ploieşti, în clubul unităţii, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a iniţiat şi susţinut proiectul „De vorbă cu personalităţile”, la care au participat aproximativ, treizeci de persoane private de libertate clasificate în regim semideschis.
Cu această ocazie, deţinuţii din Penitenciarul Ploieşti au primit vizita campionului mondial WBA la categoria semi-uşoară (61,9 kg) Leonard Doroftei, aceasta participând la activitatea intitulată „Sportul şi implicaţiile sociale” şi a dialogat cu deţinuţii prezenţi la acţiune pe tema educaţiei fizice, precum şi a conduitei adoptate, promovând importante valori sociale: dorinţa de perfecţionare, munca, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, precum şi atitudinea moral – civică faţă de societate. Acţiunea s-a desfăşurat în acord cu obiectivul specific 3.1. „Implementarea, împreună cu instituţiile publice, ce au atribuţii în domeniul asistenţei postdetenţie”, a Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015 conform prevederilor nr. 3.1.9., asumate în planul de management implementat şi derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia Reintegrare Socială pentru anul 2018.
Activitatea desfăşurată s-a bucurat de un real succes în rândul persoanelor private de libertate prezente, alăturându-se eforturilor care se întreprind în toate unităţile sistemului penitenciar din România, având drept scop valorificarea experienţei de viaţă şi a modelelor de reuşită în plan social, a unor personalităţi recunoscute în plan local, prin oferirea unor exemple de viaţă autentică, în vederea formării şi consolidării comportamentelor dezirabile social, în sens pozitiv, a persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…