Acasa Politică Licitaţie pentru varianta ocolitoare a oraşelor Buşteni şi Azuga

Licitaţie pentru varianta ocolitoare a oraşelor Buşteni şi Azuga

3 min read
0
0
54

Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru şoseaua ocolitoare a oraşelor Azuga şi Buşteni de pe Valea Prahovei, tronson care ar urma să decongestioneze Drumul Naţional 1, supraaglomerat în fiecare weekend, dar şi la începutul şi finalul vacanţelor. Conform administrației județene, tronsonul, care va avea mai puţin de 9,5 kilometri, va fi terminat în trei ani şi va costa 838 milioane lei.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de Consiliul Judeţean Prahova, termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru proiectul „Acces rutier complementar descărcare A3 Azuga – Buşteni“ este 23 februarie 2023.
Viitorul tronson de drum ar urma să fie o alternativă pentru drumul naţional 1, care traversează prin centru staţiunile Buşteni şi Azuga şi care este în mod frecvent supraaglomerat. Tronsonul ocolitor va avea o lungime de 9,434 kilometri şi va fi finalizat în trei ani.
„Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3  între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga).  Lucrările presupun construirea părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi”, informează Consiliul Judeţean Prahova.
Valoarea estimată a drumului este de 838 milioane lei, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Înnoirea parcului auto și dezvoltarea infrastructurii, printre principalele obiective ale directorului adjunct al TCE Ploiești, Raul Petrescu

După cum știți, Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societății Transport Căl…