Acasa Eveniment Locomotiva unui tren care tracta vagoane încărcate cu combustibil a luat foc în mers

Locomotiva unui tren care tracta vagoane încărcate cu combustibil a luat foc în mers

2 min read
0
0
65

Locomotiva unui tren care tracta 27 de vagoane încărcate cu combustibil a luat foc, sâmbătă dimineaţă, în mers, în apropierea localităţii Pantazi din judeţul Prahova. Incendiul a fost lichidat în urma unei intervenţii a ISU care a durat peste o oră. Potrivit reprezentanților ISU Prahova, incendiul a izbucnit cu puțin timp înainte de ora 6.00, la locomotivă și s-a manifestat la compartimentul motor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, garnitura feroviară, formată din locomotivă şi 27 de vagoane încărcate cu benzină şi motorină, se deplasa dinspre localitatea Brazi, unde funcţionează o rafinărie, către Feteşti. Incendiul la locomotivă a izbucnit în apropierea localităţii Pantazi, focul cuprinzând întreaga locomotivă.

„A fost incendiu la locomotiva CFR Ploieşti-Valea Călugărească. S-a manifestat la nivelul compartimentului motor, a fost decuplată de vagoane. Trenul transporta benzină şi motorină în 27 de vagoane. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la întreaga locomotivă”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul în urma unei intervenţii care a durat peste o oră, fără ca flăcările să se extindă la vagoanele încărcate cu combustibil şi fără ca vreo persoană să fie rănită.

Ulterior, locomotiva a fost dusă în Gara de est din Ploieşti. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la instalaţia electrică a locomotivei. Garnitura feroviară a cărei locomotivă a luat foc este operată de CFR Marfă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…