Acasa Social M.A.I. pune „batista pe țambal” în cazul sesizărilor făcute de agenții de poliție

M.A.I. pune „batista pe țambal” în cazul sesizărilor făcute de agenții de poliție

7 min read
0
0
414

Două memorii adresate Ministerului Afa cerilor Interne și Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) de către agenți și ofițeri ai Secției 25 București semnalează abuzuri grave săvârșite de comisarul șef Dumitru Sorinel Apostol, adjunct al șefului de secție. În documentele intrate în posesia noastră reiese că sindicaliștii SNAP din Sectorul 6 sunt extrem de nemulțumiți că Apostol i-ar obliga să ia măsuri ilegale, că sunt jigniți în mod repetat, că se comportă „ca un stăpân de sclavi”, că ia măsuri ilegale fără să își asume răspunderea și multe altele. În memoriul adresat ministrului afacerilor interne, înregistrat pe 31 ianuarie 2018, se arată că, din cauza atitudinii dictatoriale a șefului lor, mai mulți polițiști au declarat că nu mai pot lucra în aceste condiții și, în semn de protest, au vrut să se urce pe acoperișul Secției 25, pe data de 24 ianuarie 2018. Dumitru Apostol este acuzat chiar și de șeful Biroului de Ordine Publică al secției, Ștefan Percea, pe care îl apostrofează cu apelative jignitoare gen: incompetent, prost, chelios. În memoriul adresat SNAP,  se arată că Apostol le impune subalternilor să meargă la anumite Service-uri pentru reparații ale autospecialelor, pentru schimbarea anvelopelor sau la anumite spălătorii. Cei care refuză, ori patrulează pe jos, ori se aleg cu rapoarte de cercetare disciplinară, nejustificate. În plus, mulți dintre polițiștii care au primit calificative bune din partea șefului direct s-au trezit cu modificarea acestora.

În raportul înaintat ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, IGPR-ului și conducerii Poliției Capitalei, polițiști și sindicaliști SNAP susțin că au sesizat și autoritățile cu atribuții pe linia combaterii corupției. În sesizări se arată că, în cursul lunii august 2017, adjunctul șefului Secției 25 l-a luat cu el pe inspectorul principal Leontin Vlad, din cadrul compartimentului cu atribuții de securitate privată. Dumitru Apostol l-a pus pe Vlad să se îmbrace civil și să îl conducă la două societăți importatoare de autoturisme, respectiv Auto Italia și Serus Renault. Șeful a cerut să fie prezentat reprezentanților firmei sub pretextul efectuării unor „activități de recunoaștere”. În timpul discuțiilor cu reprezentanții firmei, Apostol s-a lăudat că îi poate ajuta pe linia atribuțiilor referitoare la sistemele de pază, spunând că are influență asupra subalternilor săi, special desemnați pentru această activitate. La scurt timp după „vizita oficială”, comisarul șef Apostol s-a prezentat singur la cele două firme de import auto de la care a luat mașini de drive-test, cu rezervoarele pline, pe care le-a folosit în scop personal. Cu una dintre ele, de la Auto Italia, aplecat și în concediu. Leontin Vlad se plângea și de faptul că Apostol îi cerea să îl ducă la diferite societăți de la care cerea favoruri. Vlad era disperat pentru că șeful Apostol „a uitat” să returneze mașina la Auto Italia vreo două săptămâni, iar reprezentanții firmei îi cereau lui socoteală. Din spusele polițiștilor reiese că Apostol a mai cerut materiale de construcții de la „Dedeman”, dar a fost refuzat, dar „a fost prezentat” la toate restaurantele, mai puțin „Bârlogul Lupilor”.

Situația tot mai tensionată din cadrul M.A.I. cere o rezolvare urgenta din partea Ministrului de Interne Carmen Dan. Din sursele noastre tot mai multe sesizări din partea agenților sunt trimise forurilor competente, despre ofițeri angajați M.A.I. care nu au ce căuta în acest sistem și care sunt tarăganate sau nu li se dau curs așa cum s-a întâmplat și cu celebrul caz de pedofilie care a tras imaginea ministerului în jos.

Load More Related Articles
Load More By Liviu
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Procurorul „Zdreanță” zis „Portocală” a ajuns la Parchetul General cu o atitudine sfidătoare

Fostul procuror DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, zis „Zdreanță” şi „Portocală”,…