Acasa Economic Mai multe instalaţii de la rafinăria Petrobrazi Ploieşti au fost afectate

Mai multe instalaţii de la rafinăria Petrobrazi Ploieşti au fost afectate

2 min read
0
0
356

Mai multe instalaţii ale rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, deţinută de OMV Petrom, au fost oprite şi repornite, din cauza unei variaţii de tensiune care s-a produs duminică după-amiaza, au declarat, la solicitarea AGERPRES, reprezentanţii companiei.
„Duminică, în jurul orei 15:00, o variaţie de tensiune în rafinărie a determinat oprirea mai multor instalaţii. Acestea au fost repornite şi sunt în procedura de reglare a parametrilor”, se arată în răspunsul OMV Petrom.
Deasupra rafinăriei s-a putut observa o degajare de fum. „Pentru o perioadă scurtă de timp s-au ars gaze la faclă, conform procedurii legale pentru astfel de cazuri”, au explicat reprezentanţii companiei petroliere.
Aceştia au precizat că au comunicat cu reprezentanţii autorităţilor de mediu şi nu există pericolul unei poluări a zonei.
„Menţionăm faptul că cele două staţii de monitorizare permanentă a calităţii aerului, amplasate în comuna Brazi şi cartier Mitică Apostol, nu au înregistrat depăşiri ale emisiilor măsurate”, potrivit companiei.
Rafinăria Petrobrazi are o capacitate de procesare de 4,5 milioane de tone anul. Pe amplasamentul rafinăriei se află şi o centrală electrică de 860 MW.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…