Acasa Politică Majorare cu până la 25% a salariului sau soldei pentru personalul cu acces la informaţii clasificate secret de stat

Majorare cu până la 25% a salariului sau soldei pentru personalul cu acces la informaţii clasificate secret de stat

2 min read
0
0
346

Personalul care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcţie cu până la 25% – prevede o iniţiativă legislativă depusă la Parlament.
„Personalul care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcţie cu până la 25% în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite”, precizează propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Anexei nr. VI a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Proiectul a fost iniţiat de deputaţii Mihai Weber (PSD), Marius-Gheorghe Surgent (ALDE) şi senatorul PSD, Şerban Nicolae.
Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că sporul pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate prevăzut pentru personalul Consiliului Concurenţei (15%), Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenţiei Naţionale pentru Integritate (15%), Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (25%) nu este trecut şi în cazul familiei ocupaţionale „Apărare, ordine publică şi securitate naţională”, deşi instituţiile de siguranţă naţională şi apărare emit şi gestionează informaţii clasificate secret de stat.
Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului care este primul for sesizat, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…