Acasa Justiție Mandat de arestare emis pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul Ponta-Blair

Mandat de arestare emis pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul Ponta-Blair

5 min read
0
0
204

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis, marți, propunerea procurorilor DNA Ploiești de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, de această dată în dosarul cunoscut sub numele „Ghiță-Ponta-Blair”, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta. Decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, dar este executorie.

Magistrații instanței supreme au dispus arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță pentru o perioadă de 30 de zile de la data încarcerării pentru infracţiunile de instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect şi instigare la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Instanța a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Sebastian Ghiță.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Acesta este cel de-al treilea mandat de arestare emis în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce, marţi dimineaţă, în cadrul unei sedinţe secretă de judecată, a avut loc, la Înalta Cutre, audierea lui Sebastian Ghiţă prin videoconferinţă în dosarul Pnta-Blair. Legătura prin videoconferinţă cu instanţa din Belgrad a fost stabilită, însă Ghiţă a refuzat să dea declaraţii, conform unor surse judiciare.

În acest dosar, procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie 2016, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ulterior, pe 10 septembrie, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICC) au modificat condiţiile controlului judiciar pentru Victor Ponta. Astfel, fostului premier i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în public despre dosar. Totodată, Ponta a primit permisiunea de a părăsi ţara. Potrivit DNA, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

Sebastian Ghiţă ar fi urmat să fie audiat, marţi după-amiază, prin videoconferinţă, tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi dat o casă fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, în schimbul finanţării echipei de baschet Asesoft Ploieşti, însă nici în acest dosar omul de afaceri nu a mai dat declaraţii. După cum știți, și în acest dosar procurorii DNA au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PNL a câştigat detașat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturi. Vezi componența Consiliului Local

Candidatul PNL, Andrei Volosevici, a câştigat Primăria Ploieşti cu aproape 60% din voturil…