Acasa Eveniment Manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

Manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

3 min read
0
0
264

Primăria Municipiului Ploieşti organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, vineri, 24 ianuarie 2020, când se vor marca 161 de ani de la primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român, prin unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului ales, Alexandru Ioan Cuza.
Astfel, evenimentele organizate de municipalitatea ploieşteană cu acest prilej vor debuta la ora 10,00, la Colegiul Naţional „Al. I Cuza”, unde vor fi susţinute o serie de alocuţiuni, urmate de depuneri de buchete de flori, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, din incinta unităţii de învăţământ. La final, cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii, simbol al unităţii noastre naţionale.
La bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat în faţa sediului Primăriei Municipiului Ploieşti, Piaţa Eroilor nr. 1A, începând cu ora 11,30, se va desfăşura o acţiune menită să marcheze importanţa acestui eveniment istoric decisiv în constituirea statului naţional unitar roman.
În semn de preţuire şi respect faţă de înaintaşii noştri, se vor depune flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, moment ce va fi încheiat cu Hora Unirii.
Ulterior, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, de la ora 13,00, se va desfăşura o manifestare similară evenimentelor mai sus precizate, context în cadrul căruia se va intona Imnul Naţional al României, iar oficialităţile prezente vor susţine alocuţiuni, omagiul acestora fiind exprimat şi printr-o acţiune de depunere de buchete de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situat în curtea muzeului.
Evenimentul se va încheia în spiritul înfrăţirii românilor, cei prezenţi la acţiune urmând a se prinde în Hora Unirii.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Conducerea clubului Petrolul sancţionează jucătorii cu reţinerea a 50% din salarii şi primele de joc

Conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti a anunţat, luni, într-un comunicat de pres…