Acasa Eveniment Manifestări prilejuite de sărbătorirea „Zilei Armatei Române” la Ploiești

Manifestări prilejuite de sărbătorirea „Zilei Armatei Române” la Ploiești

3 min read
0
0
266

Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti vor organiza duminică, 25 octombrie 2020, o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea „Zilei Armatei Române”.
Astfel, la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, în intervalul orar 10.00-11.00, se va desfăşura o ceremonie militară în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene.
Activitatea pentru aniversarea „Zilei Armatei Române” va include intonarea Imnului Naţional al României, salutul drapelului de luptă şi al gărzii de onoare, oficierea unui serviciu religios, alocuţiuni, precum şi depuneri de coroane în memoria eroilor, la Monumentul Vânătorilor.
Menţionăm că, în acest context, în perioada de timp amintită, circulaţia pe Bulevardul Independenţei va fi oprită.

După 23 august 1944, România a avut o contribuţie substanţială la eforturile de război ale Naţiunilor Unite. Armata română a realizat apărarea strategică a graniţelor şi a liniei temporare de demarcaţie româno-ungare din Crişana şi Platoul Transilvaniei, impuse prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940. Sub acoperirea strategică a românilor, trupele sovietice au parcurs aproximativ 1.000 de kilometri într-un timp foarte scurt şi, fără să întâmpine rezistenţă, au trecut prin strâmtorile din Carpaţii Occidentali şi Meridionali, în Ardeal.
În toamna anului 1944, Armatele 1 şi a 4-a române au fost angajate în ofensiva pentru eliberarea părţii de nord-est a României.Obiectivul ofensivei a fost atins între 21 şi 25 octombrie, când forţele inamice au fost alungate din oraşele Carei şi Satu Mare, dincolo de graniţa româno-ungară.
Pentru eliberarea oraşului Carei, a fost concepută o mare manevră de învăluire, cu patru divizii din Corpul 6 Armată, în timp ce Corpul 2 Armată împreună cu Divizia 11 Infanterie aveau să atace de la sud rezistenţa inamicului din Satu Mare. Atacul a început în seara zilei de 24 octombrie, iar militarii Regimentelor 34 şi 40 Infanterie au angajat lupte de stradă, în aceeaşi noapte, iar în dimineaţa zilei de 25 octombrie au eliberat oraşul Carei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…