Acasa Eveniment Marginalizarea ONG-urilor, politica autorității locale

Marginalizarea ONG-urilor, politica autorității locale

5 min read
0
0
199

Pe adresa redacției am primit o scrisoare din partea Asociației Viitorul Tinerilor din care reiese faptul că autoritățile locale nu sunt interesate de aceste ONG-uri, care totuși fac o muncă în sprijinul societății. Marginalizarea lor pare să fie politica autorităților locale.

„Autoritatile publice locale si judetene nu acorda spatii pentru ONG-uri preferand sa le lase multe spatii goale sau in paragina.
Asociatia Viitorul Tinerilor, infiintata in anu 2004 solicita legal sediu de 12 ani, un ONG care a facut multe activitati de voluntariat in folosul comunitatii si care militeaza ca tinerii orfani sa nu ajunga in strada.
Acest ONG se simte discriminat de autoritati precum si faptul ca au parte numai de tratamente diferentiate si anume uneii au sedii altii sa stea in strada.Asociatia a facut destul de multe lucruri pentru comunitatea prahoveana chiar ploiesteana prin promovarea si aplicarea legii voluntariatului prin activitati diversificate de la plantarea de copaci,jucarii pentru spitalele de pediatrie si recuperare din Sinaia,Ploiesti si Busteni, au contribuit la ridicarea de case pe santierele de la Habitat pentru Umanitate de la Izesti, Baltesti si Ploiesti, au facut prin voluntariat intretinere vilelor ale statului de la Busteni. Au promovat voluntariatul prin sesiuni de informarea in Mizil,Urlati,Plopeni, Azuga,Comarnic,Campina, Ploiesti,Valea Calugaresca,Valenii de Munte,Cioranii de Jos etc. Au calificat peste 50 de coordonatori de voluntari la nivelul judetului prahova prin organizarea de cursuri specializate in acest domeniu etc etc. si tot asa pot fi date multe exemple.
Rau nu face acest ONG dar primeaza barfele din spate si tot ne intrebam ce este de facut.Facem apel la Parteneriat public privat care il poate faceaceste autoritati publice locale si sau judetene.
A.V.T. cum ii mai este prescurtarea figureaza cu sediu intr-o camera de internat la liceul de Chimie printr-o adresa emisa de primarie,apoi prin colaborarea cu Directia Judeteana Pentru Sport Si Tineret Prahova am beneficiat de un parteneriat in regim de comodat de un sediu in curtea Inspectoratului Scolar unde proprietar al terenului este Casa Corpului Didactic unde am fost tolerati 7 ani cu partea de utilitati pana in luna noiembrie 2017 cand reteaua a fost supra solicitata iar noi nu am mai putut desfasura activitati in acel sediu decat umanitare (depozitare).Solicitari catre primare am tot facut in toti acesti ani si aceste solicitari se afla la Directia Patrimoniu in arhive si la Consiliul Judetean dar mereu constatam nepasare ,indiferenta si dispret fata de oamenii care fac ceva ,doresc sa schimbe in bine comunitate.
Cum sa te dezvolti in tara noasta cand primesti mereu usi inchise, interese lor care primeaza in cercuri restranse, nu este de mirare ca multi tineri pleca din tara deoarece de jos in sus autoritatile sunt indiferente,nu le pasa.
In acesta situatie este si Federatia ONG Muntenia care numara 17 ONG-uri.”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unităţi şcolare şi structuri

Prefectul judeţului Prahova, CRISTIAN IONESCU, şi inspectorul şcolar general al Inspectora…