Acasa Eveniment Măsuri restrictive prelungite în municipiile Ploieşti şi Câmpina

Măsuri restrictive prelungite în municipiile Ploieşti şi Câmpina

5 min read
0
0
390

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, luni, ca perioada de aplicare a măsurilor restrictive să fie prelungită pentru mai multe localităţi, între care municipiile Ploieşti şi Câmpina, unde rata de infectare cu noul coronavirus este în continuare ridicată.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, CJSU a decis că în 20 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) în care rata de infectare este mai mare de trei cazuri la mia de locuitori vor fi valabile, pentru următoarele 14 zile, măsuri restrictive care vizează interzicerea organizării de activităţi culturale, atât în aer liber, cât şi în săli de spectacole, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenenelor în interiorul clădirilor, dar şi interzicerea activităţii cu publicul a sălilor de jocuri de noroc.

De asemenea, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Printre localităţile vizate de aceste măsuri se numără municipiile Ploieşti şi Câmpina, unde incidenţa cazurilor este de 7,49, respectiv 6,28, dar şi comuna Păuleşti, care are cea mai mare de infectare din judeţ – 8,31.

În acest context, prefectul Cristian Ionescu a efectuat, luni, o vizită de lucru la Păuleşti, cerând primarului şi forţelor de ordine ale Ministerului Afacerilor de Interne detaşate în zonă o mai mare mobilizare în privinţa acţiunilor întreprinse în vederea conştientizării populaţiei asupra pericolului pe care-l reprezintă boala COVID-19, dar şi o intensificare a controalelor atât în rândul persoanelor fizice, cât şi juridice.

Pentru alte 19 UAT-uri unde rata de infectare este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3, s-au dispus, de asemenea, măsuri valabile pentru următoarele 14 zile, conform reglementărilor în vigoare.

Autorităţile sanitare din judeţul Prahova au raportat, luni, zece noi decese asociate noului coronavirus, dar şi doar şapte paturi libere în spitalele din judeţ pentru această categorie de pacienţi.
Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, una dintre cele zece persoane infectate cu SARS-CoV-2 care au decedat nu figurează în evidenţele medicale cu comorbidităţi.
Numărul total al prahovenilor testaţi pozitiv până la acest moment a ajuns la 17.158 de persoane, dintre care 466 au decedat.
Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la 1.000 de locuitori, este de 4,50.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a raportat, luni, doar 28 de cazuri noi de COVID-19, situaţia fiind explicată prin faptul că activitatea instituţiei a fost sistată, duminică după-amiază, pentru efectuarea periodică a procedurii generale de dezinfecţie a spaţiului. Datele restante se vor regăsi în raportările din zilele următoare, precizează DSP.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 421 paturi sunt ocupate. La ATI, toate locurile pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Turistul britanic căutat de salvamontişti a fost găsit spânzurat

Turistul de 42 de ani din Marea Britanie, care a fost dat dispărut de familie, luni dimine…