Acasa Eveniment Măsuri suplimentare luate la Ploiești pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus

Măsuri suplimentare luate la Ploiești pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus

4 min read
0
0
273

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, 25 februarie a.c., în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti, pentru a analiza măsurile suplimentare care trebuie luate pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă şi pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), în contextul situaţiilor semnalate la nivel internaţional.
În acest sens, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploieşti, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite în şedinţele anterioare, cu aceeaşi tematică, ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti.
Astfel, în completare, s-a stabilit diseminarea dinspre municipalitate către instituţiile publice, unităţile de învăţământ, operatorul de transport public local comun (pentru a fi afişate în mijloacele de transport), principalii operatori economici, etc., a setului de măsuri stabilite de Ministerul Sănătăţii, cu privire la comportamentele care trebuie urmate în vederea prevenirii posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), set anexat la prezentul comunicat.
De asemenea, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să verifice, în fiecare unitate de învăţământ din municipiu, dotarea cu materiale igienico-sanitare corespunzătoare. Astfel, municipalitatea va achiziţiona dispensere şi dozatoare cu material dezinfectant, pe care intenţionează să le instaleze în şcoli, instituţii publice de interes local, etc.
În acelaşi context, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, va suplimenta numărul acţiunilor de dezinfecţie desfăşurate şi în mijloacele de transport urban.
Totodată, municipalitatea a anunţat că, operatorul local de servicii DDD a finalizat lucrările de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ. În momentul de faţă, în unităţile de învăţământ se aplică măsurile de prevenire stabilite şi comunicate de către Ministerul Sănătăţii.
La şedinţa extraordinară au participat, alături de reprezentanţii municipalităţii, reprezentaţi ai conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică, ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, reprezentanţi ai unităţilor spitaliceşti şi reprezentanţii operatorului de servicii de Dezinfecţie, Deratizare şi Dezinsecţie (DDD) la nivelul municipiului Ploieşti, etc.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noi date privind desfăşurarea cursurilor

Un număr de 305 de unităţi de învăţământ din ţară desfăşoară cursuri potrivit Scenariului …