Acasa Politică Mergi la vot la alegerile europarlamentare și la referendumul ce se organizează pe 26 mai 2019?

Mergi la vot la alegerile europarlamentare și la referendumul ce se organizează pe 26 mai 2019?

5 min read
0
0
128

România se pregătește de alegerile europene. Pe 26 mai suntem chemați la vot pentru a ne alege reprezentanții în Parlamentul European. Noua majoritate parlamentară va nominaliza viitorul președinte al Comisiei Europene și va hotărî cine va ține frâiele Uniunii în următorii patru ani. Deciziile câștigătorilor, bune sau mai puțin înțelepte, vor cântări greu asupra vieții fiecăruia dintre noi, zi de zi.
Săptămâna aceasta analizăm, noi, cei din echipa Declic, care ar trebui să fie planul nostru la aceste alegeri. Înainte însă de a trece la treabă, vrem să ne ajuți răspunzându-ne la o întrebare importantă. Mergi la vot la alegerile europarlamentare și la referendumul ce se organizează pe 26 mai 2019?


De ce îți punem noi această întrebare? Spre deosebire de alte organizații care îți cer să le susții planul, Declic decide împreună cu membrii săi când și cum să ne “încordăm mușchii”. Comunitatea Declic reunește multiple voci din societate, idei și opinii din toate colțurile țării și din diaspora.

Până în prezent, 500 772 de membri (și acest număr crește zilnic) alcătuiesc comunitatea noastră iar acțiunile pe care le facem împreună sunt tot mai de impact. La aceste alegeri sunt multe în joc. Alegerile europene reunesc de la speranță, la îngrijorări și cam tot atâta nesiguranță. În privința unui singur lucru avem însă certitudini. Pentru a proteja lucrurile de care ne pasă și pentru a-i împinge pe liderii politici să fie mai corecți și mai aplecați spre nevoile omului de rând, noi toți trebuie să lucrăm laolaltă.

Noi credem în înțelepciunea colectivă. Dacă nu ne vei comunica răspunsul tău, rezultatul acestui chestionar ne va îndruma într-o măsură mai mică. Există chiar și posibilitatea să pornim, dacă avem un rezultat mai puțin concludent, pe un drum care nu este la fel de inspirat sau strategic cum e necesar să fie pentru a avea succes. Echipa Declic se va reuni imediat după pentru a analiza care este prioritatea comunității noastre la alegerile europene. Ne va ajuta foarte mult să știm și opinia ta. Tot ceea ce trebuie să faci e să selectezi unul din răspunsurile de mai jos, ceea ce te va conduce la alte câteva scurte întrebări. În doar cinci minute, părerea ta va ajunge la noi. Ne spui și tu dacă mergi la vot? 


Cu încredere,
Roxana și echipa Declic

PS: Fie că înmânăm petiții cu zeci de mii de semnături, ieșim la proteste în toată țara în momente cheie, finanțăm acțiuni de promovare sau cazuri în instanță, puterea Declic vine de la comunitatea noastră și acum este șansa ta de a decide direcția campaniei pentru alegerile europene.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii ploieşteni au identificat autorii furtului a 5.000 de euro dintr-un autoturism

Polițiștii din cadrul Serviciului investigații criminale al Secției de Poliție nr. 1 Ploie…