Acasa Social Ministerul Educației a aprobat peste 3 mii de materiale auxiliare didactice, inclusiv Gazeta Matematică

Ministerul Educației a aprobat peste 3 mii de materiale auxiliare didactice, inclusiv Gazeta Matematică

3 min read
0
0
42

Ministerul Educației a aprobat peste 3 mii de materiale auxiliare didactice. Încă aproape 1500 sunt în procedură de aprobare.

Printre cele care pot fi folosite în școli se regăsește Gazeta Matematică, față de eliminarea căreia s-au revoltat mulți profesori și elevi.

Materialele didactice auxiliare au fost interzise la începutul lunii august de Ministrul Educației.

Liviu Pop declara că toate mijloacele de învățământ curicular și auxiliar trebuie revizuite.

Manualele școlare AICI

În altă ordine de idei, sportul ar putea deveni probă obligatorie la examenul de Bacalaureat. Elevii nu ar primi însă note ci calificative. Momentan, ideea este în faza de proiect și a fost pus în dezbatere publică.

În 2010, sportul a fost eliminat din rândul probelor la Bacalureat în urma numeroaselor scandaluri legate de cumpărarea notelor la această disciplină. Jumătate din elevii care susțineau examenul de maturitate alegeau să dea bac-ul la sport.

Acum, 9 din 10 elevi preferă să stea în fața calculatorului în loc să facă mișcare. În timp ce aproape 80% dintre școlile din România nu au săli de sport.

Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a vorbit la emisiunea Perfect Imperfect despre acest subiect

“Am participat la dezbaterea de la COSR privind această inițiativă. Ideea a pornit de la faptul că România este pe locul 2 în ceea ce privește obezitatea infantilă. De aici a pornit discuția, astfel încât să mărim numărul orelor de sport la școală. Dar vrem ca ora de sport să fie oră de sport, nu o oră în care elevii să plece acasă. Noi vom sprijini acest lucru, ministerul este de acord. Va urma o dezbatere, pentru că necesită anumite investiții, în personal, în primul rând”, a spus Eugen Ilea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…