Acasa Social Ministrul Turismului anunţă că voucherele de vacanţă intră în vigoare de la 1 iulie. Vezi și când începe sezonul estival

Ministrul Turismului anunţă că voucherele de vacanţă intră în vigoare de la 1 iulie. Vezi și când începe sezonul estival

9 min read
0
0
255

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat, vineri, la Constanţa, că voucherele de vacanţă vor intra în vigoare de la 1 iulie şi vor fi valabile un an, însă hotelierii de pe litoral au cerut ca acest lucru să se întâmple mai devreme pentru ca oamenii să poată folosi tichetele pentru sejururi la mare.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, a declarat că, potrivit programului de guvernare, voucherele ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 martie.

„Acum se duc undeva la 1 iulie. L-am rugat pe domnul ministru, că este târziu pentru litoral la 1 iulie, şi l-am rugat să devanseze cu o lună, de la  1 iunie, în aşa fel încât cei care beneficiază de vouchere să aibă posibilitatea să-şi cumpere un sejur la mare. Sigur că nici la 1 iulie nu e rău, dar vor funcţiona mai puţin pentru litoralul românesc, dar mai mult probabil pentru zona de munte.”, a afirmat Nicolae Bucovală.

Ministrul Turismului a explicat motivul pentru care voucherele de vacanţă vor intra în vigoare de la 1 iulie, spunând că vor putea fi utilizate timp de un an.

„Voucherele de vacanţă nu sunt bugetate la ora actuală, ele vor fi bugetate la rectificarea care va avea loc în vară. Trebuie să facem în primul rând o modificare de act normativ, după cum am anunţat şi colegii din sală, astfel încât de la 1 iulie vor intra în vigoare. Ele sunt valabile un an. Nu putem spune că sunt pierdute aceste vouchere de către cei de pe litoral. Mare parte trebuie să se ducă şi în zona montană. Asta este discuţia, că toată lumea într-un fel vrea să tragă doar pentru el. Haideţi să ne înţelegem, trebuie să tragem toţi pentru ţara asta, avem o ţară frumoasă, trebuie să avem toţi aceeaşi linie.”, a spus Mircea Titus Dobre.

El a menţionat că valoarea unui voucher este de 1.450 de lei, iar la companiile de stat sau majoritar de stat valoarea tichetelor poate ajunge până la şase salarii minime pe economie.

Ulterior, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc a propus să fie introduse şi vouchere de sănătate, care să fie acordate pensionarilor în funcţie de cuantumul pensiei.

„Propunem ca fiecare pensionar din România să primească, în funcţie de cuntaumul pensiei, un voucher de sănătate pe care să-l cheltuie pentru odihnă şi tratament, pentru recuperare, nu să meargă în afara ţării sau să se ducă la schi. Sigur că aici vorbim de 5 – 5,5 milioane de pensionari, iar efortul bugetar după calculele noastre nu este atât de mare pentru că o mare parte din bani, cam 60 – 70 la sută, se întorc din în bugetul statului.”, a mai afirmat Nicolae Bucovală.

plaja

viewscntSezonul estival va fi deschis în acest an în 15 aprilie, cu Lumina de la malul mării, eveniment urmat apoi de meciul de FedCup dintre România şi Anglia. În minivacanţa de 1 Mai vor avea loc concerte pe plajă şi un show cu maşini de drift.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, în acest sezon vor avea loc evenimente majore în Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării.

„În premieră, în acest an, deschidem sezonul estival pe 15 aprilie, când luăm Lumină de la malul mării (Sărbătoarea Pascală) şi intrăm apoi în forţă în sezon cu FedCup (competiţie de tenis feminin între România şi Anglia), în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis (17-23 aprilie 2017). Din nou în premieră, din acest an vom organiza şi o deschidere oficială a sezonului în Delta Dunării ( aprilie 2017), eveniment ce va fi sărbătorit în fiecare an.”, a transmis preşedintele ALDD, Corina Martin, într-un comunicat de presă.

De asemenea, evenimentele pentru minivacanţa de 1 Mai vor începe din 27 aprilie, cu un festival de muzică electronică şi vor continua apoi cu concerte susţinute de Provincialii şi Vunk.

„Weekend-ul de 1 Mai va începe pe 27 aprilie, când lansăm ediţia 20 a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care atragem peste 7.000 de turişti străini din vestul Europei şi mii de participanţi din România. Deschidem sezonul la Vama Veche sâmbătă, 29 aprilie, şi continuăm duminică la Mamaia cu Show de maşini de drift şi mega-concert pe plajă cu trupele Provincialii, Vunk şi îndrăgitul Ionuţ Galani, după care lansăm alături de turiştii noştri sute de lampioane între Mamaia, Vama Veche şi Delta Dunării!”, a mai spus Corina Martin.

Printre evenimentele care vor avea loc în acest sezon în Mamaia se numără Mamaia Music Award, o gală de lupte K1, Festivalul Antic Tomis, diverse concerte, iar în Delta Dunării se vor desfăşura în această vară, printre alte evenimente, un festival de film despre mediu, un festival de folclor, un altul de jazz, dar şi o nouă ediţie a raliului Delta Dunării.

Calendarul de evenimente al verii pentru Mamaia, litoral şi Delta Dunării, va fi transmis de luni către agenţiile de turism din România, ambasadele şi misiunile diplomatice ale României în străinătate şi birourile de turism externe ale Ministerului Turismului, a mai anunţat Asociaţia Litoral – Delta Dunării.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Măsurile de relaxare anunţate de autorităţi de la 1 iunie 2020

România se află, începând cu 1 iunie 2020, la jumătatea perioadei stării de alertă, instit…