Acasa Social Miroase a alegeri: Guvernul adoptă noi acte normative din programul antisărăcie

Miroase a alegeri: Guvernul adoptă noi acte normative din programul antisărăcie

2 min read
0
0
23

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta două noi acte normative din programul antisărăcie, unul permiţând acordarea de identitate copiilor care, din anumite motive, nu pot primi un CNP la naştere şi un altul care prevede constituirea la nivelul comunităţilor locale a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată.

„Am spus că, până la sfârşitul mandatului, vrem să punem în practică şi să implementăm cât mai multe din măsurile pe care le-am angajat în acel program antisărăcie. Astăzi o să avem un proiect de hotărâre de Guvern, prin care stabilim cadrul normativ pentru a acorda identitate copiilor care, din diferite motive administrative, birocratice sau de context, nu pot să primească un CNP sau un act de identitate la naştere. Lunile trec, anii trec şi în astfel de situaţii persoanele respective rămân încet-încet în afara posibilităţii de a beneficia de anumite instrumente de susţinere socială şi chiar de acces la educaţie sau la sănătate”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Totodată, prim-ministrul a afirmat că un alt act normativ care prevede constituirea la nivelul comunităţilor locale, în special în mediul rural, a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Check Also

29 de persoane aduse la audieri, în urma perchezițiilor de astăzi

Poliţiştii din Prahova şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române …