Acasa Economic Moneda Chinei prinde putere

Moneda Chinei prinde putere

1 min read
0
0
204

China a marcat o nouă etapă în ambiţia sa de a fi recunoscută ca o putere mondială, după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a introdus moneda chinezească, yuanul, în coşul monedelor pe baza cărora calculează Drepturile Speciale de Tragere (DST), în funcţie de care sunt acordate împrumuturi către statele în dificultate, relatează Reuters.

Din coşul FMI făceau parte, până acum, dolarul american, euro, yenul japonez şi lira sterlină britanică. Este pentru prima dată când o monedă este adăugată în coşul FMI de la crearea monedei euro, în 1999.

FMI a adăugat yuanul, cunoscut și sub denumirea de renminbi, sau „banii poporului”, chiar în ziua în care Partidul Comunist Chinez aniversează fondarea Republicii Populare Chineze de către Mao, în 1949.

Criticii măsurii spun că decizia FMI este mai degrabă simbolică și atrag atenția că yuanul nu îndeplinește criteriile FMI pentru a deveni o monedă de rezervă, deoarece nu poate fi folosit în mod liber și nici nu este folosit frecvent pe piețele financiare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…