Acasa Opinii „N-am să renunț în a fi!”

„N-am să renunț în a fi!”

3 min read
0
0
152

„N-am să renunț în a fi!”, așa a zis Carmen Dan, fix in timpul intervenției din emisiunea la care eram invitat. La RTV, normal…
E PSD-istă, așa că e de înțeles. Nu ne luăm din asta. Subiectul a trecut, după care… bomba! Koveși la CEDO!!!
Băi, mă lași? Adică furnizoarea de spețe se plânge la ăia? Tare de tot!
Mă întreabă realizatoarea dacă înțeleg sensul acțiunii Codruței. Eu? Cum să înțeleg? Sensul actiunilor cuiva îți scapă fie când autorul este prea iute în gânduri, fie când e prea încet.
Asta e de noaptea minții!
E doar o răbufnire de orgoliu a unei tanti care a ajuns ciuca miștourilor, în timp ce ea crede că a condus Sistemul care a salvat țărișoara de nu știu ce corupți nenorociți.
Zău? Ce a realizat Sistemul?
Scopul instituțiilor nu e legat de bunăstare și siguranță? Păi, Sistemul a cheltuit mai mult decât s-a furat, timp în care a traumatizat și societatea. 

Băi, știi ce? Nu mai vreau amnistie! Am vrut, dar nu mai vreau. Scapă și zeița, iar asta ar fi dramatic. Cred că perioada de acumulare primitivă de capital trebuie asumată, dar vreau ca Sistemul să plătească pentru felul în care mi-a modelat țara.

Cu o perversitate iesită din comun el e cel care ne-a pus în situația de a alege între terorism judiciar și sevrajul infracțional al clasei politice. Asta e si paradoxul Pietei Victoriei: Sistemul a selectat clasa politica împotriva căreia se demonstrează, adică Sistemul e vinovat pentru tot. Piața contestă produsul și aplaudă fabrica.
Bine, băieți!

Cătălin Beciu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Victorie cu multe goluri pentru MFC Oilfriends Ploiești în amicalul cu Aviatorii Ploiești

Oilfriends Ploiești a susținut joi, 13 august, începând cu ora 19:30, pe terenul 1 din Baz…