Acasa Eveniment Noi reguli pentru șoferi

Noi reguli pentru șoferi

2 min read
0
0
25

Maşinile implicate în accidente grave ar putea reintra în circulaţie, dar numai în urma unei noi inspecții tehnice, după cum prevede o măsură din „Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2016-2020”, document adoptat miercuri de Guvern.

În plus, Strategia mai prevede ca, după o anumită vârstă, șoferii să facă mai des verificarea medicală.

Potrivit documentului, România trebuie „să devină o ţară sigură din punct de vedere al traficului prin reducerea progresivă, în perioada 2016 – 2020, a numărului victimelor accidentelor rutiere.”

Noua strategie prevede că maşinile care au fost implicate în accidente rutiere vor trebui supuse unor inspecţii tehnice înainte de a putea fi folosite din nou de către şoferi.

De asemenea, este prevăzut ca şcolile de şoferi să își prelungească autorizaţia de funcţionare doar dacă cel puţin 50% din candidaţi au promovat examenul.

Totodată, şoferii care nu respectă Codul Rutier vor fi înscrişi în programe de reabilitare şi vor fi consiliaţi psihologic.

Nu în ultimul rând, documentul prevede reducerea perioadelor de efectuare a verificării medicale a conducătorilor auto începând cu o anumită vârstă, în conformitate cu normele stabilite de Ministerul Sănătăţii.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Check Also

Romsilva a cumpărat uniforme de serviciu de peste 1,4 milioane de lei pentru Direcţia Silvică Prahova

Regia Naţională a Pădurilor (Romsilva) a achiziţionat uniforme de serviciu în valoare de 1…