Acasa Eveniment Opt persoane din Ploiești, cercetate că ar fi obținut credite bancare cu acte false

Opt persoane din Ploiești, cercetate că ar fi obținut credite bancare cu acte false

5 min read
0
0
27

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova au definitivat cercetările într-un dosar penal privind opt ploieșteni, cercetați sub aspectul săvârșirii, în concurs, a 10 infracțiunii de înșelăciune, uz de fals și 29 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi indus și menținut în eroare reprezentanții unor unități bancare în vederea solicitării și obținerii a 10 credite bancare de nevoi personale, prin folosirea a 29 de documente falsificate. Astfel, s-ar fi creat o pagubă în patrimoniul unităților bancare în sumă totală de 95.400 lei.

Alte acțiuni ale polițiștilor prahoveni, conform comunicatului de presă:

Judiciariștii din Urlați au depistat un tânăr de 26 de ani, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Urlați au depistat un tânăr de 26 de ani din oraș, față de care Judecătoria Ploiești a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 2 luni, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Polițiștii secției 4 Ploiești au depistat doi minori, unul de 14 ani, celălalt de 16 ani, bănuiți de furtul unor biciclete

Un ploieștean a sesizat polițiștii despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras două biciclete din curtea imobilului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi minori, unul de 14 ani, celălalt de 16 ani.

Bicicletele sustrase au fost recuperate și predate persoanei vătămate. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat trei infracțiuni (una în flagrant) și 75 de contravenții (dintre care: 31 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 32 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 14.400 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 166 de autovehicule și au legitimat 370 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 11 infracțiuni și constatate 79 de contravenții (dintre care 31 la Legea nr. 61/1991 și 45 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 484 de persoane și au fost controlate 294 de autovehicule (21 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DNA a trimis Dosarul Ghiță-Ponta-Blair Secției pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Direcția Națională Anticorupție a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din …