Acasa Eveniment Parchetul ICCJ a început urmărirea penală in rem în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă

Parchetul ICCJ a început urmărirea penală in rem în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă

3 min read
0
0
40

Procurorii au început, joi, urmărirea penală in rem (pentru faptă). Infracțiunea reținută în această fază este de  instigare la fals intelectual, săvârșită în legătură cu raportul privind auteticitatea lucrării de doctorat a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiță a fost chemat, joi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a aduce probe care să-i susțină denunțul privind lucrarea de doctorat a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

El a fost citat să se prezinte la Parchetul instanței supreme la ora 10.00, după ce marți a fost înregistrat autodenunţul său. În autodenunț, Ghiță susține că, în anul 2012, a participat la falsificarea unui raport al Consiliului Naţional de Etică, care să arate că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi nu este un plagiat.

Joi, Ghiță a fost chemat de procurori să indice infracțiunea pe care a săvârșit-o, coautorii infracțiunii, martori propuși, să aducă dovezi că experții din comisia tehnică a Consiliului Național de Etică (CNE) nu s-au întrunit, cine a elaborat raportul, cine a semnat lucrarea fără să o analizeze, alte probe pe care înțelege să le depună.

„Ce încerc să fac nu e împotriva Laurei Codruța Kovesi, ci are legătură cu mine. Am văzut că dintre apărătorii justiției s-au transformat în oameni care nu vor să se afle ceva despre procurorii DNA”, a declarat Ghiță, la intrarea la Parchetul General.

Totodată, el a precizat că autodenunțul își urmează calea legală. „

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…