Acasa Opinii Parlamentarii „altfel”

Parlamentarii „altfel”

6 min read
0
0
68
Urmărind eu – pe sărite, ce-i drept – campania electorală, am văzut (ca de fiecare dată) diverși candidați care pretindeau că ei vor fi altfel decât ne-am obișnuit noi să vedem că sunt parlamentarii români. Nici măcar să râd, nu mi-a mai venit, pur și simplu am fost uimit să văd că astfel de imbecilități încă mai țin în România. Carevasăzică, în pofida faptului că fiecare dintre noi a putut vedea cu ochii lui cum parlamentul s-a transformat într-o mare turmă de bivoli – o parte roșii, o parte de altă culoare – în care nu se întâmplă nimic altceva decât executarea comenzilor date de bivolari, cu toate că aproape nu există parlamentar fără dosar penal, deși vedem cum de îndată ce un parlamentar spune ceva sau acționează puțin altfel decât turma este dat afară sau cel puțin marginalizat, cu toate astea, ziceam, încă mai există indivizi care candidează promițând că vor fi altfel. Și, culmea culmilor, oamenii își pun speranțe în ei. Hai că asta e prea din cale-afară!
Cum poți tu să fii altfel, măi tembelule, când te duci acolo și faci parte dintr-un partid căruia trebuie să-i asculți ordinele? Cum să fii tu altfel, când dai de putere, de avantaje, de bani, de lux, de bunăstare și începi să te înfrupți ca un hămesit ce ești? Pe cine vrei tu să prostești, chiar îți închipui că nu ne dăm seama că exact de aia te duci tu în parlament, ca să ai acces la putere, bani, avantaje, lux și bunăstare? Chiar crezi că poate să te creadă cineva că odată ce vei pune mâna pe toate lucrurile alea, o să începi să fii tu Gică – contra, riscând să le pierzi? Nici pomeneală, singurul gând care o să-ți sfredelească cerebelul o să fie cum să faci ca după patru ani să mai prinzi odată fotoliul și pentru asta o să te conformezi de îndată și pe deplin modului de a face parlamentarism din România. O să faci și tu trafic de influență, o să pui vorbe bune contra șpăgi, o să minți apărându-ți partidul și colegii infractori, o să votezi anapoda, altfel decât am vrea noi, o să ai și tu dosar penal, o să-ți schimbi discursul, mersul, ba chiar și lumina ochilor tăi o să fie alta după numai câteva luni de stat acolo, împreună cu spuma, cu tot ce poate da mai bun România: Fenechiu, Gireadă, Becali, Antonescu, Chiuariu, Rizzi, Hrebenciuc, Voicu, Diaconu etc, etc. O să fii ca ei, o să te compari cu ei, o să vrei să fii mai bogat ca ei, mai influent ca ei.
A candida la parlamentarele din România cu promisiunea că vei fi „altfel” e ca și cum te-ai angaja la o firmă anunțând că vei fi un contabil „altfel”. Ce altfel visezi, măi neisprăvitule? O să faci contabilitate, așa cum se face, pe sistem francez sau rusesc sau african, după cum e legea, așa cum fac toți ceilalți contabili, nu există niciun „altfel”. Așa că du-te în parlament și lasă-ne cu promisiunile astea. Gândește-te mai bine cum o să arate conștiința ta la terminarea mandatului, asta în caz că o ai acum și o vei avea și atunci.
Raul Sebastian Baz
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…