Acasa Politică Partidul Neoliberal a adoptat o Rezoluție prin care precizează poziționarea formațiunii în actualul context politic românesc

Partidul Neoliberal a adoptat o Rezoluție prin care precizează poziționarea formațiunii în actualul context politic românesc

5 min read
0
0
222

Partidul Neoliberal, prin Biroul Permanent Național întrunit la Arad, pe data de 20 octombrie 2018, cu prezența Președintelui PN, Cătălin Beciu, a Secretarului general Mihai Corbea și a liderilor naționali și zonali ai partidului a adoptat o Rezoluție prin care precizează aspecte importante legate de poziționarea formațiunii în actualul context politic românesc și se se delimitează de politica principalelor partide din România.

Rezoluție
„Suntem oameni de dreapta ai SINGURULUI PARTID de dreapta, în condițiile în care pe această zonă nu mai există jucători autentici, în ultimii ani. Reprezentăm România normală, România tăcută, România care muncește.
Ne delimităm de extremele radicale, isterizate, generatoare de corupție ori de abuzuri. Așadar, nu putem fi de partea PSD și nici de partea USR (partid despre care credem că este de stânga) sau a oricărui alt susținător al unui mecanism opresiv, așa cum nu suntem de acord cu derapajele și lipsa de consistență a PNL, partid popular cu acte în regulă.
Electoratul tânjește după normalitate, nu după zgomot și divizare, iar prin atragerea și promovarea unor persoane de calitate, profesioniste, necompromise și care au demonstrat calități în antreprenoriat ori în orice alt domeniu profesional, mai ales în practicarea meseriilor liberale, venim în întâmpinarea lui. Vrem ca România noastră să fie o Românie post-obsesie pe tema justiției, o Românie a reconstrucției. Ne-am fixat o serie de obiective și venim cu soluții, nu doar cu critici.
Printre strategiile prioritare ale PN se numără: convertirea/transformarea Statului ostil într-un Stat prieten; combaterea deciziilor greșite ale ANAF, din cauza cărora suferă întreg mediul de afaceri (să nu uităm de asemenea că veniturile medii ale lucrătorilor la stat le întrec de departe pe cele ale antreprenorilor); revizuirea situației din structurile publice, în sensul în care numărul celor care controlează să nu mai depășească numărul celor care produc; în plan extern, restabilirea unor relații firești, de bunăstare reciprocă în cadrul UE, prin respingerea acțiunilor ostile și lipsite de respect ale Germaniei, Olandei sau Austriei în țara noastră. De asemenea, Partidul Neoliberal va dezvolta legăturile cu organizațiile patronale și va iniția întocmirea unor convenții prin care să se îmbunătățească posibilitățile de manifestare ale capitalului românesc. Nu în ultimul rând, PN mizează pe o dezvoltare armonioasă în teritoriu și organizarea unor campanii transparente, corecte, curate”.
Biroul Permanent Național Cătălin Beciu,
Președinte

Acțiunea programatică a Partidului Neoliberal se adresează cu preponderență liberalilor practicanți, antreprenorilor și categoriilor active ale populației României, având ca obiectiv principal ameliorarea condițiilor din mediul antreprenorial românesc – cel care produce cea mai mare parte din PIB-ul țării – prin crearea unui climat etic și propice dezvoltării capitalului românesc.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…