Acasa Eveniment PENALISTAN – platforma care prezintă România peste următorii 100 de ani

PENALISTAN – platforma care prezintă România peste următorii 100 de ani

5 min read
0
0
76

Comunitatea Declic a lansat o platformă numită „Penalistan” care prezintă România peste următorii 100 de ani, dacă oamenii acceptă modificările aduse legilor Justiţiei: „În Penalistan vor conduce corupţii, ghidaţi de puterea şpăgilor. Dreptatea va deveni arhaism!”.

Declic este o comunitate de cetățeni ce militează pentru o societate mai dreaptă. Punem puterea în mâinile oamenilor pentru a consolida democrația din România și reunim forța comunității pentru echilibrarea balanței de putere dintre cetățean și stat.

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, 12 mai, în București și în mai multe orașe din țară, împotriva modificărilor pe care parlamentarii vor să le aducă Codului Penal și Codului de Procedură Penală, în favoare penalilor. Protestatarii au ținut în mâini 6000 de pancarte cu „Penalistan” și simbolul Centenarului, România 100, alături de cătușele care vor lega viitorul țării și vor dezlega mâinile corupților, dacă pemitem asaltul asupra Justiției.

Pancartele au fost împărțite în Piața Victoriei, dar și protestatarilor din Iași, Cluj, Constanța, Timișoara, Craiova, Galați. Pancartele care unesc protestatarii au fost realizate din donații.

Comunitatea Declic a lansat platforma Penalistan, o simulare a modului în care va arăta țara noastră în următorii 100 de ani, dacă acceptăm modificările aduse Justiției. În „Penalistan” vor conduce corupții, ghidați de puterea șpăgilor. Dreptatea va deveni arhaism! Corupția va fi o virtute!

„La 100 de ani de la Marea Unire, România se află la o răscruce de drum. Fie ne continuăm calea europeană, fie ne pregătim de 100 de ani de „Penalistan”. Cam așa s-ar numi dictatura corupților și raiul penalilor, odată cu modificările aduse Codurilor Penale. Copiii noștri nu trebuie să trăiască într-un astfel de stat, pentru ei și pentru drepturile noastre protestăm”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

Este țara cetățenilor, nu a lor!  Citind lunga și inexplicabila listă de modificări propuse la Codul Penal, un lucru este clar: aceste legi nu sunt făcute în interesul „celor mulți”, ci în interesul „celor puțini”.

Cu dedicație pentru corupți sunt propuneri precum închisoarea de weekend, înjumătățirea timpului de executare a unei pedepse sau amânarea la infinit a procesului dacă avocatul nu se prezintă. În total sunt 100 astfel de modificări care lasă fără vlagă statul de drept și clădesc „Penalistan”.

Citește povestea următorilor 100 de ani, în care România devine Penalistan aici.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orașele mari din România.  Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…