Acasa Economic Pentru o corectă informare a cetățenilor din Municipiul Ploiești, ROSAL GRUP face următoarele precizări

Pentru o corectă informare a cetățenilor din Municipiul Ploiești, ROSAL GRUP face următoarele precizări

4 min read
0
0
400

Referitor la articolele tendențioase apărute într-o publicație locală din Ploiești, „Haos și mizerie la o ghenă de lângă o școală din Ploiești” și respectiv „Rosal s-a trezit târziu. Orașul e plin gunoaie, luni dimineață”, pentru o informare corectă a cetățenilor din Municipiul Ploiești, SC ROSAL GRUP SA face următoarele precizări:

Rosal respectă programul de lucru plătit și aprobat împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, iar gunoiul a fost ridicat, conform graficului, după cum se poate constata și din imaginea de mai jos. Ca urmare a volumului mare de deşeuri care se produc zilnic, atât de la blocuri, cât şi de la spațiile comerciale, gunoiul este ridicat chiar şi de trei ori pe zi de către firma de salubrizare. De cele mai multe ori, deși platformele sunt goale, deșeurile sunt depozitate lângă acestea. Platforma care a făcut obiectul articolului respectiv a fost ridicată pe parcursul săptămânii trecute, inclusiv sâmbătă, duminică și luni, chiar dacă graficul de colectare, conform contractului prevede de trei ori pe săptămână.

Cetățenii din zona respectivă au semnalat și alte cauze:

Precizăm că autospecialele sunt dotate cu GPS, pentru a putea fi verificată în permanență îndeplinirea traseelor și respectarea programelor de ridicare a deșeurilor, astfel avem o evidenţă strictă a operaţiunilor efectuate pe timpul unei zile, atât din punct de vedere al traseului urmat de autovehicule, cât şi a materialelor colectate de acestea.

Nu trebuie omis faptul că operatorii noștri se confruntă adesea cu problema maşinilor parcate ilegal, care blochează accesul utilajelor de salubrizare, și chiar dacă îşi continuă traseul, revin în locurile cu probleme.

De asemenea, în ultima vreme, din ce în ce mai des, tomberoanele sunt incendiate, fie cu bună știință, fie involuntar, sau platformele sunt încărcate, ilegal, cu saci cu deşeuri provenite din materiale de construcţii, cetățenii fiind astfel nevoiți să depoziteze gunoiul la întâmplare, după cum se poate constata din imaginile atașate.

SC ROSAL GRUP SA respectă regulamentul de salubrizare a municipiului, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea legii privind regimul deșeurilor, a legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, precum și OUG nr. 196/2005 privind fondul pentru mediu.

SC ROSAL GRUP SA – filiala Ploiești

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii ploieşteni au identificat autorii furtului a 5.000 de euro dintr-un autoturism

Polițiștii din cadrul Serviciului investigații criminale al Secției de Poliție nr. 1 Ploie…