Acasa Eveniment Percheziții în București și cinci județe, inclusiv Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în București și cinci județe, inclusiv Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală

2 min read
0
0
31

Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare, joi dimineață, 34 de mandate de percheziție, în Capitală și cinci județe, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul serviciilor de publicitate, prejudiciul estimat fiind de patru milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei transmis, joi, polițiștii au descins la mai multe adrese din București și județele Ilfov, Prahova, Brașov, Ialomița și Dâmbovița.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2008-2013, reprezentanții a 13 societăți comerciale au înregistrat fiscal și declarat achiziții fictive de bunuri și servicii în suma totală de peste 12.000.000 lei de la șase firme cu comportament tip fantomă., în scopul creării unei aparențe de legalitate privind operațiunile desfășurate și disimularea provenienței sumelor de bani. Reprezentanții societăților beneficiare au transferat în conturile societăților fantomă peste 13.000.000 lei, de unde au fost retrași numerar și remiși ulterior beneficiarilor, potrivit comunicatului de presă.

Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.000.000 lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 20 persoane, mai precizează sursa citată. Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Sector 5.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…